• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İzmir`de Tıp Bayramı kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Törene, Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyes, Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mete Güzelant, Kamu Hastaneleri Kuzey Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Kamu Hastaneleri Güney Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, Üniversitelerin Rektör yardımcıları, Tıp Fakültelerinin dekan yardımcıları, Başhekimler, yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler, konuklar katıldı.


\"Hastanelerde kâr ön planda\"
Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mete Güzelant, ticari sermayeye dönüştürülen hastanelerin \"kar etsin\", \"amaç daha çok hasta bakıp, daha çok reçete yazmak\", \"Hastanelerde kar ön planda, nitelik yok\" sözleri ile hekimlerin içinde bulunduğu duruma değindi.


\"Şiddet olaylarını üzüntüyle kınıyorum\"
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, hekimlik mesleğinin kutsallığını, hekimlerin ne denli özveri ile çalıştığını anlattı. Son dönemde hekimlere yönelik artan saldırıların artmasından üzüntü duyduklarını ifade eden Türkyılmaz, \"Hekimlik sorumluluk, dikkat ve özen isteyen meslekler arasında yer alıyor. Sağlık çalışanlarının görev tanımı mekânla sınırlı olamaz. Sağlık çalışanlarına dışarıdan değil, onların içinden bakılması sorunun çözümü için önemlidir. Hekimlerimiz sadece tıp alanında değil, sosyo- kültürel alanda da toplumun öncüleri. Mesleği iyilik yapmak olan hekimlerimizin meslek hastalığı da iyilik yapmaktır. Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını üzüntüyle kınıyorum\", hekime ve sağlık personeline verilen zarar bir yönde kendisinin ihtiyacı olduğu zaman arayacağı kişiye yaptığı zarardır\" diye konuştu.


\"Türkiye`de 82 tıp fakültesi var\"
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Türkiye`de 74`ü faal olmak üzere 82 tıp fakültesi bulunduğuna ve milyon nüfus başına düşen tıp fakültesi açısından dünya ülkelerine göre en iyi durumda olduğumuzu belirterek şu bilgileri verdi: \"ABD`nin nüfusu 314 milyon, 170 tıp fakültesi var. Kanada nüfusu 33 milyon, 17 tıp fakültesi var. Japonya 127 milyon, 80 tıp fakültesi, Almanya 83 milyon 41 tıp fakültesi var. Bugünkü koşullarda, dünyanın gelişmiş ülkelerinden daha fazla tıp fakültemiz var. Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısında da Türkiye çok iyi durumda... Öğretim üyesi başına 3,5 öğrenci düşüyor. Bu sayı Almanya`da 20. Tıp fakültesi başına düşen öğrenci sayısı Türkiye`de 600. Almanya`da 1900, İtalya`da 2700. Sonuç olarak şu noktaya geliyoruz, Türkiye`de yeteri kadar tıp fakültesi ve öğretim üyesi var. Bence sorun bunun düzenli paylaşılamaması. Çözüm, gönüllülük usulü ile rotasyona imkân sağlamak. Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastaneleri arasında iletişim arttırılmalı. Türkiye`de borcu olmayan ve sıkıntıya düşmeyen üniversite hastanesi yok. Bu durumdan kurtarılmalıyız. Bize kredi verilebilir, sağlık uygulama tebliği (SUT) fiyatları arttırılabilir, 6 yıldır SUT fiyatları aynı. İnşallah sorunlar çözülür, Sağlık Bakanımızdan olumlu açıklamaların olacağı umudunu taşıyoruz .\" (İlyas Yıldız- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir