• DOLAR 32.666
  • EURO 35.413
  • ALTIN 2501.94
  • ...
Günün en güzel haberi Evleri yanan komşularına evlerini açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ARTVİN

Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde 17 Mart 2021 Çarşamba günü çıkan yangında, 35 bina, 60 ev ile ahır ve samanlık yanmış, 20 dolayında büyükbaş hayvan da telef olmuştu. Dereiçi köyü bu kez günün en güzel haberlerinden biriyle gündeme geldi.

“TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN BİZE YARDIM GELDİ”

Köy muhtarı Sabri Duman, "Evleri yanan komşularımızın dosyalarını AFAD'a sunduk. Şuana kadar tespit ettiğimiz kadarıyla 41 ev, 2 iş yeri ve 45 ahır samanlık görünüyor. Yangının üzerinden geçen 14 günlük süre zarfında Türkiye'nin dört bir yanından bize yardım geldi. İlk bir hafta evleri yanan vatandaşlar komşularında misafir oldular. Daha sonra burada evi olup da il dışında oturan vatandaşlar arayarak evlerini bu ailelere açmak istediler. Evi yanan 16 hane sahibini geçici konut diye ifade ettiğimiz komşu evlerine aldık. Dün de beyaz eşyalarını dağıttık, daha sonra temel ihtiyaçları neyse onlara bakacağız" dedi.

"GELEN YARDIMLARIN FAZLASINI HEBA EDİP VEBALE GİRMEK İSTEMİYORUZ"

"Köyümüze gıda ile giyim yardımı emin olun çok fazla oldu" diyen muhtar Sabri Duman "Özelikle gıda malzemesi 1 yıl sonra tarihi geçti mi heba olacaktı. Biz de bir açıklama yaparak artık gıda yardımı gönderilmemesini istedik. İyi niyetle bizim yanımızda olmak için gönderen vatandaş sevabını işledi, Allah nezdinde yerini kazandı ama biz de onu heba edipte onun vebalını çekmemeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra baza, kanepe, beyaz eşya, televizyon gibi eksikleri var onları kabul ediyoruz" diye konuştu.

“KOMŞULARIMIZ BİZE EVLERİNİ AÇTI"

Engelli annesi olan Ayşe Taşçı ise yangının yaşandığı gün ilçe merkezinde olduğunu ve köyüne geldiğinde her şeyin kül olduğunu görünce büyük üzüntü yaşadığını belirtti. Ayşe Taşçı "O gün ilçedeydik. Aradılar ki köy yanıyor. Gittiğimde her şey yanmış kül olmuştu. Komşularımız sahip çıktı bize evlerin açtı. Şuan onların evinde kalıyorum herkesten Allah razı olsun" derken, Servet Taşçı ise "Evim yandığında ilk çocuklarım geldi aklıma. Dedim bu akşam ne yapacağım nerede kalacağım kapıda kaldık. İlk komşumuz kapısını açtı daha sonra köy halkı bir bütün oldu. Şuan ise başka bir komşumuzun evinde kalıyorum herkesten Allah razı olsun" dedi.

Öte yandan köyde devam eden çalışmalarda ekipler iş makineleriyle yanan evlerdeki hafriyat kaldırma çalışmasına sürdürürken, vatandaşlar normal hayata dönmek için bağ bahçe işlerinde çalışıyor.

KAYNAK: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir