• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Hamas`tan Mısır ve Arap Medyasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Mısır`daki El Ahram el Arabi dergisi ve Arabiya televizyon kanalını, Filistin halkı ve direnişiyle Mısır`ı karşı karşıya getirmeye çalışmakla suçladı.

Gazze`de basın toplantısı düzenleyen Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, El Ahram el Arabi dergisinin editörü hakkında Kassam Tugayları`na ilişkin ortaya attığı asılsız iddialar nedeniyle dava açacaklarını söyledi.

``Mısır ve Arap medyası, Filistin halkı ve direnişiyle Mısır`ı karşı karşıya getirmeye çalışıyor`` diyen Ubeyde, devlete ait El-Ahram kurumunun bünyesindeki derginin bu tutumunun, ``siyonist güçlerin hedeflerine hizmet ettiğini`` öne sürdü.

El-Arabiya haber kanalını da suçlayan Ubeyde, ``Arabiya spekülasyon peşinde koşarak, direnişin aleyhine olacak durumları gözlüyor. Mısır ordusu ve Filistin halkı arasına ayrılık girmesinden en çok İsrail yarar görecektir`` dedi.

Ubeyde, Mısır halkının devrimini kutsadıklarını belirten Ubeyde, şöyle konuştu:

``Mısır halkı bizim kim olduğumuzu, neyi yapıp neyi yapmayacağımızı herkesten daha iyi bilir. Hakkımızda yalanlar söyleniyor. Bu tür çabalar içine giren kimselerin önüne kocaman bir soru işareti koyuyoruz. Kassam Tugayları`nın buradaki tutumu, sadece suçlama karşında kendisini savunmayı değil, küçük hesaplar uğruna yapılan her türlü spekülasyonu ifşa etmeyi de hedeflemektedir.``

El Ahram el Arabi dergisi, cumartesi günü dağıtılacak sayısında Refah kentinde 16 Mısır askerinin ölümüne sebep olan saldırının faillerini açıklayacağını duyurmuştu.

Derginin editörü Eşref Bedr, saldırının failleri arasında Kassam Tugayları liderlerinden Eymen Nevfel, Muhammed Ebu Şimale, Raid el-Attar`ın da bulunduğunu iddia etmişti.
 

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir