• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Vizesiz seyahat yarın başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında 10 Aralık 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan kimlikle seyahat protokolü, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat tarihi belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ve Azerbaycan vatandaşları kimlikle seyahat edebilecek

İki ülke vatandaşları, perşembe gününden itibaren karşılıklı ziyaretlerde yeni tip kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Vizesiz ikamet süresi de 30 günden 90 güne çıkartılacak.

Dışişleri Bakanlığı da Türkiye ile Azerbaycan vatandaşlarının, 1 Nisan itibarıyla karşılıklı olarak yeni tip kimlik kartı ile seyahat edebileceğini duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir. Böylelikle iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir. Can Azerbaycan'la 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasındaki 'iki devlet, tek millet' söyleminde ifade bulan güçlü kardeşlik bağlarını daha da pekiştirecektir." denildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir