• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana’da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle dikkatlerini daha fazla çekmek ve şerit öncesi alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla Adana genelinde yaya geçitlerinin ortasındaki çizgi kırmızıya boyanmaya başlandı.

Adana Valisi Süleyman Elban ise Süreyya Nihat Oral İlkokulu önünde çocuklarla birlikte yaya geçitlerini kırmızıya boyayarak sürücülerle muhabbet edip kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada ise medeniyetin ölçülerinden birisinin de trafikte yayaların yollarda güvenli olarak seyahat edebilmesi olduğunu belirtti.

Vatandaşların yollarda ve kaldırımlarda hakkettikleri rahatlığı yakalamak için kampanyayı devam ettireceklerini vurgulayan Elban, "Artık yaya kaldırımlarımıza kırmızı çizgimizi çizerek yayaların trafikte önceliğini bir kez daha vurgulayıp farkındalık yaratmak. Trafikte olan başka sürücülerimiz olmak üzere herkesin ilgisini çekmek adına Türkiye genelinde Bakanlığımız tarafından başlatılan bu kampanya başlatmış olduk." ifadelerini kullandı.

Uygulamaya, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana Demirspor ve Adanaspor futbolcuları, vatandaşlar ve öğrenciler iştirak etti. (İLKHA) 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir