• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
RTÜK'ten lisans yenileme süresi hatırlatması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya hesabından medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, lisans süresi bitimine en az 2 ay kala Üst Kurula müracaat ederek lisans yenilenmesi talebinde bulunmaları gerektiğini belirten Uslu şu ifadeleri kullandı:

"Yayın lisans dönemi sona eren ve lisansını yenilemek isteyen medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, lisans süresi bitimine en az iki ay kala, Üst Kurula müracaat ederek lisans yenilenmesi talebinde bulunmaları gerekir.

Süresi sona erecek olan ve lisansının devam etmesini isteyen kuruluşların, talepte bulunması, teknik yeterliliğe sahip olduğunun yapılan denetimle tespit edilmesi ve talep edilen bilgi ve belgeleri ibraz etmesi kaydıyla, yayın lisans süresi Üst Kurulca on yıl süre ile yenilenir

Yenilenen lisans için mevzuat çerçevesinde belirlenen ücret ödenir. Her bir yayın tekniğine ilişkin olarak verilen lisansların her biri için lisans ücreti alınır. Yani örneğin SD ve HD iki teknikte yayın yapmak isteyen kuruluşlar iki ayrı lisans talebinde bulunmak zorundadır.

Halihazırda mevcut bir lisansa sahip olup on yıllık lisans süresi dolacak olan kuruluşlarımızın lisans sürelerinin bitiminden en geç iki ay öncesine kadar yenileme talebinde bulunmaması halinde lisansları süre bitiminde bitecektir.

Medya hizmet sağlayıcılarımızın mağdur olmaması için ilgili Daire Başkanlığımız tarafından lisans bitimine altı ay süre kalanlara yazılı bildirimde de bulunulmaya başlanmıştır.

Medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarımıza önemle duyurulur." (İLKHA) 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir