• DOLAR 34.587
  • EURO 36.232
  • ALTIN 2992.141
  • ...
HÜDA PAR'dan Rizeliler Vakfı ve 7 Renk Tek Yürek Platformu'na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ümraniye'de bulunan vakıf merkezinde düzenlenen kahvaltı programına Rizeliler Vakfı ve 7 Renk Tek Yürek Platformu Genel Başkanı Ömer Erdoğan, Diyarbakır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Yalçıntepe, Bitlis Platformu Genel Başkanı Selim Korkmaz, Yozgat Platformu Genel Başkanı Kazım Ekinci, Siirt Vakfı Genel Başkanı Zeki Akyüzlü ile Manisalılar Derneği eski Başkanı Ahmet Dilik katıldı.

 

Düzenlenen kahvaltı programında vakıf ve platform yetkilileriyle bir araya gelen Yapıcıoğlu, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili düşüncelerini anlatmak ve varsa önerileri dinlemek için ziyarette bulunduklarını kaydetti.

"Yeni bir anayasanın yapılması talebini her zaman gündemde tuttuk"

2011 yılında yeni anayasa talebi ile ilgili sivil toplumun çok duyarlı olduğunu ve bu sebeple 2011 seçimleri öncesinde tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerine yeni anayasa yapma sözünü yerleştirdiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, "2011 seçimlerinden sonra mecliste bir anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu ama bir uzlaşmaya varılamadı. Aradan 10 yıl geçti. Biz partimizi kurduğumuz 2012 yılında anayasa tartışmaları devam ediyordu. Parti programımızda müstakil olarak yer alan başlıklardan birisi 'yeni anayasa ve millet iradesi' başlığıdır. Herkes bu gündemi unuttuğu zaman bile biz ısrarla yeni bir anayasa ihtiyacını gündeme getirmeye devam ettik." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu

"Anayasanın 3'te 2'si değiştirilmiş olsa bile hâlâ iskelet ve ruh 1982 askeri dönem anayasasıdır"

Parti olarak yürürlükte olan anayasanın milletin anayasası olmadığını her fırsatta vurguladıklarını hatta 1876 yılında yürürlüğe konulan Kanun-i Esâsi'nin de bir ferman anayasası söyleyen Yapıcıoğlu, "1921 anayasası kısmen milletin temsilcilerinin o günkü şartlarda ortaya koyduğu bir anayasadır. Ancak ondan sonra 1924'te yapılan anayasa o günün olağanüstü şartlarında hazırlanmış ve millete dayatılmış bir anayasadır. 1961 ve 1982 anayasalar ise darbe anayasalarıdır. Bu anayasaların hiçbirisi bugüne kadar toplumsal sözleşme olmadı. Her ne kadar mevcut anayasanın 3'te 2'si değiştirilmiş olsa bile hâlâ iskelet ve ruh 1982 askeri dönem anayasasıdır. Biz tekrar bazı maddelerin değiştirilmesini değil tamamen yeni bir anayasa yapılması gerektiğini söylüyoruz." diye konuştu

Yeni anayasa çalışmalarında halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen yeni anayasa meselesinin gündemde tutulması ve çalışmaların neticeye ulaşması için STK ve basın kuruluşlarını ziyaret ettiklerini, daha önce gündeme gelen anayasa tartışmalarının bu kez neticeye ulaşması için gayret ettiklerini ifade etti.

Yapıcıoğlu, toplantının sonunda ziyaret hatırası olarak vakfın defterine bir mesaj yazıp imzaladı.

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve parti çalışmalarını basından takip ettiklerini, yeni bir anayasanın ihtiyaç olduğuna inandıklarını söyleyen Rizeliler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erdoğan, vakıf olarak daha önce yeni anayasa ile ilgili yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi verdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir