• DOLAR 35.497
  • EURO 36.297
  • ALTIN 3037.95
  • ...
`Rektör üniversitede terör estiriyo` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KİLİS - 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç`in rektörlük seçiminde hukuksuz yollara başvurduğu, kendisine oy vermeyen öğretim üyelerini tespit edip bu öğretim üyelerinin görevlerine son verdiği, toplantılarda bu öğretim üyelerini kastederek "Bunlar lağım fareleridir", "Üç beş çapulcuyla baş etmesini bilirim" ifadelerini kullanarak psikolojik baskı, taciz ve yıldırma girişimlerinde bulunduğu iddia ediliyor.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç`in kardeşi olan Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç`in, 14 Ağustos 2012 tarihinde tek aday olarak katıldığı rektörlük seçiminin başında 83 öğretim üyesinin oy kullanacağı yerde iki sandık kurduğu, seçim sırasında fakülteleri ikiye bölerek farklı sandıklarda oy kullandırdığı, seçmenler üzerinde baskı uyguladığı, kendisine oy vermeyen öğretim üyelerine psikolojik tacizlerde bulunduğu iddia edildi.
 
Tek aday olarak girdiği rektörlük seçimini sadece 8 boş oy kaybıyla kazanıp, rektörlük koltuğuna ikinci kez oturan Güvenç`in, seçimden bir gün sonra kendisine oy vermeyerek boş oy kullanan Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Yrd.Doç. Dr. İsmail Arslantaş, Yrd.Doç. Dr. Ökkeş Kesici, Yrd.Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Yrd.Doç. Dr. Ahmet İhsan Kaya ve Yrd.Doç. Dr. Nihat Şimşek`i daha önce kurduğu hukuksuz sandık sistemiyle tespit ederek görevlerine son verdiği iddia edildi.
 
Ayrıca Üniversite Senatosu`nda yer alan Yrd.Doç. Dr. Ökkeş Kesici`nin de senatoya çağrılmadığı, senato kararlarının kendisine tebliğ edilmediği de belirtiliyor.
 
Fakültedeki bölüm başkanlıklarına ve ilgili uzmanlık alanlarına son verilen öğretim üyelerinin, rektörün talimatıyla güvenlik görevlileri tarafından Üniversite`ye girişlerinin engellendiği de iddialar arasında.
 
Rektörün, Üniversite toplantılarında boş oy kullanan öğretim üyeleri için "Bunlar lağım fareleridir", "Üç beş çapulcuyla baş etmesini bilirim" dediği, öğretim üyelerinin bilgisayarlarına izinleri olmadan tecessüste bulunduğu gibi çok sayıda iddia var.
 
Aylardır rektörün baskısına maruz kalan öğretim üyelerinin bütün yetkili kurumlara yaptığı başvurular sonuçsuz kalmış. Defalarca sorunlarını Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına iletmelerine rağmen sorunlarının bitmemesi üzerine, bazı öğretim üyelerinin psikolojik tedavi almaya başladığı öğrenildi.
İddialar üzerine telefonla görüştüğümüz rektör genel sekreter yardımcısı Mehmet Ali Can ise, iddiaların asılsız olduğunu, bazı dedikoducu öğretim üyelerinin üniversitelerini karalamaya çalıştığı iddiasında bulundu.
 
Rektörlük seçiminden bugüne kadar boş oy kullandığı gerekçesiyle rektörlükçe haksızlıklara maruz kalan öğretim üyelerinin açmış olduğu "Mobbing davası", Kilis Asliye Hukuk Mahkemesi`nde devam ediyor. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir