• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muhtarlar sorunlarının çözümü için muhatap bulamamaktan şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Düzenlenen basın toplantısına Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan ve Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir ve mahalle muhtarları katıldı.

Batman'da bir araya gelen Tüm Muhtarlar Derneği üyeleri yaptıkları basın açıklamasında, kentte yaşadıkları birçok sorunun bulunduğunu ve sorunların çözümü için muhatap bulmakta sorun yaşadıklarını belirtti.

 

Muhtarlar adına açıklama yapan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, "Bugün bu yemekte bir araya gelmemizin nedeni birlikteliğimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi pekiştirmek ve bu kardeşliğimizi halkımızın yararına kullanmak üzere daha da ileriye taşımaktır. Muhtarlarımız, halkımızın mahallelerine hizmet etmek için seçimle göreve getirdiği kimselerdir. Dolayısıyla halkımız tarafından bizlere sunulan bu makamların hakkını vermek mecburiyetimiz vardır." ifadelerini kulandı.

"Randevularımıza maalesef yanıt verme tenezzülünde bulunulmuyor"

Padir, "Biz mahalle muhtarlıklarının bütçeleri, gelirleri ve tüzel kişilikleri olmadığı için mahallelerimizin sorunlarına ilişkin hususlarını, kurumlara taşımak suretiyle çözüme kavuşturmaya gayret eden müesseseleriz. Çünkü halkımızın sorunlarını taşıdığı ilk basamak muhtarlıklardır. Bu nedenle mahallelerimizin taleplerini çözüme kavuşturmak için her yetkiliyle iletişim kurma zorunluluğumuz vardır. Hal böyle iken; mahallelerimizin sorunlarını dile getirmek adına kimi zaman yetkililerden randevu talep etmemize rağmen kimi yetkililer, bu randevularımıza maalesef yanıt verme tenezzülünde dahi bulunmamaktadırlar. Bu durum bizleri hem üzüyor hem de halkımıza hizmet etmekten yoksun bırakıyor." şeklinde konuştu.

 Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir

"Siyasetçiler seçimden seçime bizi soruyor"

Muhtarlar olarak; kapılarının herkese açık olduğunun bilinmesini ama muhataplarının da kapılarını kapatmamalarını isteyen Padir, konuşmasına şöyle davam etti:

Buradan bir çağrımız da siyasetçilere olacaktır. Çok iyi bir siyasetçi muhtarlarla arasını her zaman sıcak tutandır. Oysa baktığınızda, kimi siyasetçilerimiz sadece seçimden seçime bizleri soruyor. Bu durumdan hoşlanmadığımızın bilinmesini istiyoruz. Özellikle büyük şehirlerimizde kimi mahallelerimizin, bazı beldelerden, ilçelerden ve hatta küçük illerden dahi daha fazla seçmeni vardır. Bu nedenle bunca seçmenimizin teveccühlerine mazhar olmak kolay bir şey olmasa gerek

"Muhtarlar halkın içinde ve hizmetinde olanlardır"

Padir, "Muhtar kardeşlerimizden; birliğimizi, beraberliğimizi ortak paydamız olan halkımızın hizmetinden yana kullanmalarını istiyoruz. Şahsımıza istediğimiz hiç bir şey asla olamaz. Bundan sonraki süreçlerde daha sık bir araya gelmemiz, halkımızın yararına olacak işleri, iletişim kanallarımızı koparmadan daha da güçlendirecektir. Bizleri kırmayıp davetimize iştirak eden konuklarımıza, muhtarlarımıza ve değerli basınımıza tekrardan teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir