• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızılay Gercüş`te 600 Öğrenciyi Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Türk Kızılayı Derneği İstanbul Şubesi başkanlığında Batman`da bir araya gelen yardımseverler, Gercüş (Kercews)`e bağlı Hisar (Hassaré) Beldesi`nde 600 çocuğun giyim ve kırtasiye ihtiyacını karşıladı.

 

Hisar Beldesi İlköğretim Okulu`nda gerçekleştirilen etkinliğe Gercüş Kaymakamı Adem Ergül`ün yanı sıra Kızılay Derneği İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Uğurelli ile Hasan Durhat, Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Batman Şube Başkanı Sebahattin Tezdiğ, Batman şubesi yönetim kurulu üyesi Mehmet Şah Bıçak, çeşitli illerden gelen hayırseverler, öğrenci ve velileri katıldı.

 

Etkinlikte ilk olarak hayırsever vatandaşlar ile gönüllü yardım aktivistleri duygularını paylaşarak batıdan doğuya sevgi ve barış getirdiklerini ifade ettiler.

 

Daha sonra Kızılay Derneği İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, kardeş olmak için ırk ya da dilin aynı olması gerekmediğine vurgu yaparak, bin 500 kilometrelik yoldan çocukların yüzlerindeki tebessümü görmek için geldiklerini ifade etti.

 

Son olarak Gercüş Kaymakamı Adem Ergül, ilçelerine gelen sponsor ve aktivistlere teşekkür ederek, etkinliğin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Kızılay heyeti ve twitter aktivistleri, öğrencilere yaklaşık 150 kolilik giyim ve kırtasiye eşyası dağıttı. Aktivistler tarafından tepeden tırnağa giydirilen öğrenciler ise kendilerini ziyarete gelen heyete hediye ile teşekkür etti. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir