• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Şanlıurfa'da temaslarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAP Havalimanındaki karşılamanın ardından Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret eden Karaismailoğlu, Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından Vali Abdullah Erin tarafından makamında ağırlandı.

Vali Erin’den Şanlıurfa ile ilgili brifing alan Bakan Karaismailoğlu, kenttin ulaştırma konusundaki mevcut durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, yapımı tamamlanan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı açılış törenine katıdı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye’de yeni yatırımlara uygun ortamın sağlanması, turizm ve ihracatın gelişmesi, istihdamın artırılması hususunda çok önemli bir sorumluluk taşıdıklarını belirtti.

Hemen her gün ülkenin bir tarafında tamamlanan ve başlayan yatırımlar nedeniyle halkla bir araya geldiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, bugün de Şanlıurfa Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının halkın hizmetine sunulmasına şahit olduklarını söyledi.

Diyarbakır Karayolu ve Kuzeybatı çevre yollarının kesişme noktasında yer alan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının günlük ortalama 20 bin aracın geçiş yaptığı bir güzergâh olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, bu kavşağın açılmasıyla birlikte şehir içi ve transit trafiğin birbirinden ayrıldığını, konforlu ve kesintisiz ulaşım sağlandığını ifade etti.

"Akaryakıttan bir milyon TL olmak üzere yıllık 32.6 milyon TL tasarruf sağlayacağız"

Bakan Karaismailoğlu, "Bu kavşakla birlikte, büyüyen, gelişen Şanlıurfa’nın trafiği rahat bir nefes alacaktır. Dur kalk beklemeleri ortadan kalkacak, böylece zamandan 31.6 milyon TL, akaryakıttan bir milyon TL olmak üzere yıllık 32.6 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Kavşağımızla birlikte ayrıca yıllık çevreye bırakılan egzoz gazı miktarı 439 ton azalacaktır. Hizmete açtığımız bu projemiz kapsamında, 4 bin 240 metre bitümlü sıcak kaplama tek yönlü yol ile birlikte 2 bin 930 metre bölünmüş yol yapımı gerçekleşmiştir. Proje içiresinde aynı zamanda 911 metrelik 7 adet köprü yer almakta, bir adet de 2 çarpı 165 metre uzunluğunda kutu kesit alt geçit yer almaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının açılış kurdelesini Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte kesen Bakan Karaismailoğlu, buradaki törenin ardından Halilürrahman Gölü'nü ziyaret etti.

Halilürrahman Camii’nde Cuma namazı kılan Bakan Karaismailoğlu, gün içinde Ceylanpınar’a da giderek Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun temel atma törenine katılacak. (İLKHA)

 













Bu haberler de ilginizi çekebilir