• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Rusya, Baas rejiminin 7 istihbaratçısını tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SURİYE
Halep’te Rusya ve İran yanlısı milis grupları arasındaki gerilim, Baas rejimi istihbaratçılarının da tutuklanmasına yol açtı. Halep’te Baas rejiminin 7 istihbaratçısı Rusya tarafından tutuklandı.

Orient News’de yer alan habere göre yerel kaynaklar, Halep’te askeri polise bağlı devriyeler Hava Kuvvetleri İstihbarat şubesinden 7 subayın, askeri hakimin verdiği kararla rütbelerinin söküldüğünü ve tutuklandığını bildirdi. Tutuklanan subaylara rüşvet ve yolsuzluk suçlaması yöneltildi. Ancak bu gerekçelerin Baas rejiminin daha önce tasfiye etmek istediği sivil ya da askeri muhaliflere yönelik bahaneler olduğu kaydedildi.

Tutuklanan askerlerin rütbelerinin üst teğmenden yarbaya kadar değiştiği kaydedilirken, suçlamalar arasında yolsuzluk, rüşvet, vatanın güvenliğini tehlikeye atmak, para karşılığı tehlikeli suçluları serbest bırakmak, hırsızlık ve Vandalizm uygulayan mafya çetelerine destek vermek gibi eylemlerin bulunduğu belirtildi.

Tutuklamaların gerçek nedeninin ise Rusya’nın bölgedeki hakimiyetini destekleyen El Bari milis grubunun Halep’in doğusunu kontrol etmesine karşı çıkan ve engelleyen Baas rejimine bağlı subayların cezalandırılması olduğu ifade edildi.

Subayların Baas rejimine bağlı güvenlik teşkilatları dışında yeni bir güvenlik teşkilatı kurulmasına karşı çıktıkları bildirildi.

Bari milis grubunun hakimiyetini engellemek isteyen subayların tutuklanması emrinin Rusya tarafından verildiği kaydedildi.

Rusya’nın kendisine karşı çıkan Baas rejim unsurlarını pasifize ederek, El Bari milislerinin bölgede sükuneti sağlamak istemesi ve bölgede kendisi lehine hakimiyet kurmasını temin etmeyi amaçladığı belirtildi.

Tutuklamaların ardında yatan gerçek sebebin ise bölgedeki Rusya ve İran yanlısı gerilimi olduğu belirtildi.

2019’da Rusya yanlısı milis grupları liderleri tutuklanmıştı  

2019'un sonlarında Baas rejimine bağlı güvenlik unsurları, Rus güçlerine mutlak sadakatleriyle tanınan milis grubu liderlerine karşı büyük bir tutuklama operasyonu gerçekleştirmişti.

Pek çok kişi milis liderlerinin tutuklanmasını “Moskova'nın bölgedeki müttefiklerine karşı bir darbenin başlangıcı” olarak tanımlamıştı.

Kaynak; Ortadoğu haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir