• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evin bir bölümü yıkılan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çay Mahallesi 2128 Sokakta bulunan iki odalı kerpiç evde oturan 5 çocuklu Ay ailesi, evlerinin bir bölümünün yıkılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşadı. Ay ailesi, evlerinin çökmemesi için tavana demirlerle destek sağladığı görüldü.

Evlerinin her an yıkılmak üzere olduğunu, bu nedenle korkudan evde yatamadıklarını söyleyen baba Hafif Ay (46), İLKHA muhabirine, eşi ve çocuklarıyla dışarda kaldıklarını belirterek yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

“Tavan da çökmek üzereydi”

Evde oturdukları esnada evlerinin bir bölümünün birden çöktüğünü belirten ev sahibi Hafif Ay “1975 doğumluyum, 5 çocuk babasıyım. Eskiden inşaatlarda çalışıyordum. 5 yıldır bel fıtığım nedeniyle çalışamıyorum. 5 çocuğumdan büyük oğlum başka yerde kalıyor, büyük kızım tekstilde çalışıyordu o da son üç aydır çalışmıyor. Oturduğum bu ev babama aittir. 22 Mart Pazartesi günü iki odalı evin diğer odasında otururken bir ses geldi, baktık ki diğer odamızın duvarı yıkılmış ve tavan da çökmek üzereydi.” ifadelerini kullandı.

“Üç gündür evimizde yatamıyoruz”

Hayırsever ve yetkililerden yardım talebinde bulunan Ay “Sosyal Yardımlaşma Vakfının bize yaptığı yardımdan başka gelirim yok. Evimizin durumunu bazı resmi yerlere bildirdik. Fakat evimizin tapusu olmadığından dolayı hiçbir yardımdan da yararlanamıyorum. Evin yıkılma korkusuyla üç gündür evimizde yatamıyoruz. Sağ olsun bir komşumuz bize evlerinin iki odalarını verdiler. Şu anda geçici de olsa eşyalarımızı oraya taşıyoruz. Hayırseverlerden ve yetkililerden tek ricam ellerinden ne geldiyse bize yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir