• DOLAR 32.388
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2395.444
  • ...
Fransız hükümetinden cami rahatsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı, belediyeyi Fransız topraklarındaki "dış müdahaleyi" finanse etmek için kamu parasını kullanmakla suçladı.

Fransa’da daha önce yaptığı İslam ve Müslüman karşıtı açıklamalarla gündem olan İçişleri Bakanı Gerald Darman'in, şimdi de Strasbourg’da inşaatı devam eden Eyüp Sultan Camii’ne Belediye tarafından yapılan yardımı hazmedemiyor.

Eyüp Sultan Camisi, inşaatı tamamlandığında Avrupa’nın en büyük camisi olacak.

Osmanlı mimarisine göre inşa edilen, 15 dönüm arazi üzerinde, 3 bin kişilik mescit, konferans salonları, okul, kütüphanenin yer alacağı külliyenin ayrıca 600 araç kapasiteli otoparkı ve bisiklet parkı da bulunacak.

Darman'in konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, Yeşiller Partisi'nden olan Strasbourg Belediyesinin kararına tepki göstererek, “Strasbourg Belediyesi, Fransa İslamı Prensipler Tüzüğünü imzalamayı reddeden ve siyasi İslam’ı savunan bir federasyon tarafından desteklenen bir camiyi finanse ediyor. Umarım bir an önce herkes gözlerini açar ve ayrılıkçı yasası onaylanır ve yürürlüğe girer." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı, “Bu cami projesi eski bir proje yaklaşık olarak 10 yıldır tasarlanan bir prohe olduğunu söyledi.

Müslümanları hedef aldığı gerekçesiyle eleştirilen “ayrılıkçı” yasa tasarısının henüz onaylanmadığını ancak belediyenin aldığı kararının ciddi olduğunu savunan Darmanin, Grand-Est ve Bas-Rhin Valiliğinden yardım kararını idari hakime sevk etmesini istediğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir