• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı "Yeni Dünyaya Hazır mıyız?" temasıyla düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne çevrimiçi konuşmacı olarak katıldı.

Bakanlığın web sitesindeki bilgiye göre Pakdemirli, özellikle, tüm dünyayı etkileyen pandemi sonrasında, ülkeleri ve ekonomileri bekleyen gelişmelerin ele alındığı, fikirlerin ve konuların tartışıldığı programın, önemli çıktılar sunacağına inandığını belirterek, zirvenin hayırlar getirmesini diledi.

21. yüzyılın stratejik mücadele alanları içerisinde 3 sektörün öne çıktığını dile getiren Pakdemirli, bunları tarım-gıda, su ve enerji olarak nitelendirdi.

Bakanlık olarak, sulama yatırımlarına hız verirken, suyun geleceğini de planladıklarını anlatan Pakdemirli "Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleşecek Birinci Su Şurası'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde haftaya pazartesi günü başlatıyoruz. Şurada ilgili tüm paydaşlarla bir araya gelerek suyumuzun geleceğini konuşacak, hedeflerimizi ortaya koyacak ve yol haritamızı belirleyeceğiz." dedi. (İLKHA)