• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Kur’an-ı Kerim Ve Ezan Okuma Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bingöl`de Kuran-ı Kerim`i ve Ezan`ı Güzel okuma yarışması yapıldı.

Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda düzenlenen yarışmada Anadolu İmam Hatip Lisesi, Selahattin-i Eyyûbi İmam Hatip Lisesi, Genç İmam hatip Lisesi, Karlıova İmam Hatip Lisesi ve Solhan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ekipler Kur’an-ı Kerim ve Ezan okumadaki yeteneklerini sergiledi.

Yarışma sonucunda, Ezan`ı güzel okumada Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Ateş birinci olurken Selahattin-i Eyyubi İmam Hatip Lisesi’nden Fatih Beki ikinci, Solhan İmam Hatip Lisesi’nden Yalçın Korkut üçüncü oldu. Kuran-ı Kerim`i güzel okumada ise Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ebubekir Celayir birinci olurken Genç İmam Hatip Lisesi’nden Furkan Akar ikinci, Solhan İmam Hatip Lisesi’nden Mehmet Emin Çiçek üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yarışmanın jüri başkanı olan İl Müftüsü Mecit Can, “Bingöl’deki İmam Hatip Liseleri müftülükle kardeş okullardır. İmam Hatip Liselerinin manevi bir ortamı var. Kardeşlerimize yarışmada başarılar diliyorum” dedi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Şahin de, “1997 yılından bu yana her yıl bu yarışmayı yapıyoruz. Yarışmanın amacı, imam hatip liseleri arasındaki dayanışmayı sağlamanın yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olarak Kuran-ı Kerim`in ve Ezan`ın güzel okunmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir