• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Hürriyet gazetesinin başörtülü penguen haberi de yalan çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Timaş Yayınları, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yayınevinin ticari itibarını zedeleyici yayınlardan dolayı tepki gösterdi. Haberi yayınlayan yayın organlarından düzeltme bekledikleri belirtilen açıklamada şöyle denildi:
 
"12 Mart Salı günü önce Hürriyet Gazetesi`nde ardından da Oda TV, Sözcü Gazetesi, BirGün, SoLHaber, Gerçek Gündem gibi mecralarda çıkan haksız ve 28 Şubat zihniyetini hortlatan, uzman görüşü alınmış gibi yapılıp masa başında hazırlanan `Penguen`e Başörtüsü` adıyla bir haber yayınlanmıştır.
 
Söz konusu haberde adı geçen kitap, 2011 yılında yayınevimiz tarafından yayımlanan `Sevimli Hayvanlar` adlı serinin bir parçası olup, iddia edildiği gibi bir ders kitabı değildir. Kitap ilk olarak Hindistan menşeli, Virginia merkezli Amerikan Kapps Books tarafından İngilizce olarak yayınlanmıştır. 28 Şubat günlerini hatırlatan bu karalama kampanyasının değerli yazarımız Sibel Eraslan`ın kaleme aldığı yeni kitabı Saklı Kitap`ta anlatılan günleri anımsatması tesadüften öte görünmektedir.
 
Açıklamanın sonunda bu haberi yayınlayan tüm haber organlarından tekzip yayınlamalarını bekliyoruz ifadelerine yer verildi. (Remzi Kalkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir