• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
MHRS’ye tepki gösteren halk yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Batman’da da Covid-19 vakalarında yaşanan artış poliklinik hizmetlerinin aksamasına sebep oldu. Devlet hastanelerinde Covid-19 hastaları dışında neredeyse hasta bakılmazken, halk adeta özel hastanelerin inisiyatifine terk edildi.

 

Covid-19 vakalarının azalmasıyla uzun zamanın ardından devlet hastanelerinde bir kez daha poliklinik hizmetleri verilmeye başlanırken halk, bu kez de doktor eksikliğinden dolayı MHRS’ye takıldı.

Muayene için 182 MHRS üzerinden randevu talep ettiklerini ancak kimi zaman haftalarca sıra bulamadıklarını kimi zaman ise randevularının oluşturulmadığını belirten halk, bunun ciddi anlamda mağduriyet oluşturduğuna dikkat çekti.

Randevu sistemine ulaştıkları zaman bile kendilerine ya doktorun olmadığını ya da en yakın 15 gün sonraya randevu verildiğini söyleyen halk, kamu hastanelerinde sıra bulamadıklarından dolayı özel hastanelere mecbur bırakıldıklarını kaydetti.

Gitmek zorunda kaldıkları özel hastanelerin ise kendilerinden fahiş oranda para aldıklarını belirten halk, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istedi. Halk, hastanelerdeki eksik branşların tamamlanması ve doktor sayısının da bir an önce artırılması gerektiğini vurguladı.

İhsan Şahin

“Randevu ya 15 gün sonra ya da yok”

MHRS’yi sürekli aramalarına rağmen randevu bulamakta zorluk yaşadıklarını belirten İhsan Şahin “Her aradığımızda ya ulaşılamıyor ya da randevular dolu deniliyor. Hasta insanlar bu durum karşısında mağdur duruma düşüyor. Bu durumda biraz hasta olan kişi randevu bulana kadar hastalığı daha çok ilerliyor. Randevu sistemi an az bir veya 2 gün süre ile randevu vermesi gerekir. Oysaki şu anda aradığımızda bize en az 15 gün sonraya da randevu yok diye cevap veriyorlar. Yetkililer bu MHRS sistemine bir çözüm bulamaları lazım.” ifadelerini kullandı.

Ali Yıldırım

“Sıkıntılara çözüm bulunmalı”

Sıra bulamadıkları nedeniyle özel hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ali Yıldırım ise şöyle konuştu:

“Randevu günü çok geç olunca bu sefer özel hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Özel hastaneye gittiğimde de en az bir doktor muayenesi sigortalı olduğum halde 125 lira aldı. Tabi tahlil, tetkik yapmadılar. Onları da yapsalardı özel hastaneden çıkışım bin lirayı bulurdu. Hastalar MHRS’den alacağı randevu gününü beklerlerse çoğu ölür. Yetkililer yaşanan bu sıkıntılara çözüm bulamazlarsa sıkıntılar daha da büyür. Randevu sistemi bir hastaya en az birkaç gün içinde randevu vermesi için yetkililerin bir çalışma başlatması gerekiyor.”

Burhan Yeşilırman

“Özel hastaneler fahiş ücretler alıyor”

Randevu bulamadıkları için özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını belirten Burhan Yeşilırmak, “Randevu almak için 182 randevu merkezini aradığımızda çoğu zaman ulaşamıyoruz, ulaştığımız zaman da 15 veya 20 gün gibi çok uzun süreli randevu veriyorlar. Böyle olunca da özel hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz. Özel hastaneler de fahiş ücretler alıyorlar. Bu da bütçemizi aşıyor. Batman’da bir özel hastanede en az doktor muayenesi 100 liranın aşağısında yok. Bir de tahlil, tetkik derken bin lirayı bulabiliyor. Yetkililere çağrımız bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Atilla Kurtuluş

“Doktor az, hasta çok”

Hastanelerde doktor sayısının artırılması gerektiğini söyleyen Atilla Kurtuluş ise şunları söyledi:

“Randevu almak istediğimizde 2 veya üç ay sonra bulabiliyoruz. Randevu merkezini aradığımızda sürekli ya meşgul ya da randevular dolu deniliyor. Batman’daki hastaneler yetersiz. Hastanede doktor sayısı çok az ve aynı zamanda hastalar çok. Randevu sisteminin yeterli olması için hastane kapasitesinin artırılması gerekiyor. Hastanede doktor sayısı az ve bazı bölümlerin hiç doktoru yok. Yetkililer batı illerine nasıl doktor buluyorlarsa Batman’a da doktor göndermeleri gerekiyor.”

Vecdin Alkan

“İnsan hastalanınca hemen randevu bulmalı”

Randevu sistemine tepki gösteren Vecdin Alkan “Hastane için bize 2 ay süre veriliyor. Hasta 2 ay evde nasıl bekleyecek? O yüzden hastamızı mecburen özel hastanelere götürmek zorunda kalıyoruz. Özel hastanelerde bize bir sürü masraf çıkartıyor. MHRS’ye çoğu zaman ulaşamıyoruz. Ulaştığımızda da bir veya 2 ay süre veriyorlar. Devlet hastanesine geldiğimiz zaman bize doktor yok başka güne gelin diye cevap veriyorlar. İnsan hastalanınca hemen randevu bulmalı. Bu yüzden yetkililer bu duruma çare bulmalıdır.” dedi.(İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir