• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Diyarbakır`da Havacılık Kulübü yeni kurslara başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü`nün öğrencilere düzenledikleri kursları devam ediyor. Kulüp olarak düzenledikleri kursta 14 kişiye model uçak eğitimi veren Havacılık Kulübü, üniversite öğrencilerinin yanı sıra lisede okuyan öğrencilere de yardım ederek eğitim verdi.

 

Havacılık Kulübü üyeleri olan kursiyerler iki gün süren eğitimlerinin ardından ilerleyen tarihlerde sertifikalarını alacak. Model Uçakları yapan kursiyerlere yaptıkları maket uçaklar hediye edilirken, geçen hafta sonunda kulüp başkanı ve kulüp üyeleri Diyarbakır`ın Çermik ileçesinin belirli tepelerinde rüzgârı ve havayı ölçerek yamaç paraşütü yaptı.

 

Kulüp Başkanı Veysel İpek, Çermik`in yamaç paraşütüne çok elverişli bir yer olduğunu ifade ederek, tepe ölçüm cihazına göre yüksekliğin 540 metre olduğunu söyledi.

 

Ayrıca Mart ayında Rc Model Uçak kursu düzenleyeceklerini ve 12 kursiyerleri ile birlikte kendi elleriyle yaptıkları uçakları kumanda aracılığıyla uçuracaklarını ifade eden İpek, Siirt Üniversitesi Havacılık Kulübü`nün davetlisi olarak Siirt`e gideceklerini ve orada bulunan yüksek tepelerde de paraşüt yapmak istediklerini sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir