• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyesi olan ve Ankara'nın değişik bölgelerinde faaliyet gösteren gıda üreticisi ve toptancısı, aktar, baharatçı, kabzımal, et, süt, balık ve tavuk ürünü ticareti yapan yaklaşık 10 bin işletmenin temsilcileri, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran Başkanlığı'nda bir araya gelerek Başkent'te "Gıda Kent" kurulması konusunda anlaşma sağladı.

ATO Duatepe Hizmet Binası'nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, Ankara Ticaret Odası olarak 2017 yılından bu yana Ankara'da "Gıda Kent" kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un tensipleriyle yapılan toplantılarla hayata geçirilmeye çalışılan projenin Ankara için çok büyük fırsat olduğunu dile getiren Baran, "Hem gıda sektörünü hem de şehrimizi trafik başta olmak üzere birçok açıdan rahatlatacak bir proje. Ankara için bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi. 

TÜM SEKTÖR TEK MERKEZDE TOPLANACAK

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Gıda Kent" kurulması planlanan Kahramankazan bölgesinin ana yolların güzergâhı olduğunu belirterek, "Gimat başta olmak üzere şehrimizin birçok yerinde trafik yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar yaşanıyor. Gıda ile ilgili tüm işletmelerin aynı alana toplanarak şehir dışına taşınması, şehrin trafiğinin ve trafik kaynaklı hava kirliliğinin azalması, gıda toptancılarının ana yollara ulaşımını kısaltması açısından birçok fayda sağlayacak" dedi. Baran, "Gıda Kent" kurularak tüm sektörün tek merkezde toplanmasının ATO'nun 7 Komitesi'ni doğrudan 9 Komitesi'ni de dolaylı ilgilendirdiğini söyledi. "Gıda Kent dünyaya örnek olabilecek bir proje" diyen Baran, "Bu işi hakkıyla yapabildiğimiz takdirde istihdama da katkı sağlayarak, birçok sektöre örnek teşkil edecektir. Şehrimize katkı sağlayacak, ülkemizi öncü konuma getirecek projelerde ATO olarak yer almak bizi her zaman heyecanlandırıyor" diye konuştu.