• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Rusya'dan ABD'ye yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Amerikan istihbaratının Rusya'nın ABD'deki seçimlere müdahale ettiği yönündeki suçlamaları hakkında "Sanki Amerikan gizli servisleri bu tür belgelerle varlıklarını ve faaliyetleri için tahsis edilen muazzam bütçeleri haklı çıkarmak istiyorlar gibi" ifadelerini kullandı.

Amerikan istihbaratının birkaç yıldır, müdahale olasılığından endişe duyduğu; müdahale olduğu ya da planlandığını tespit ettiği yönünde 'aynı şeyleri tekrarlayıp durduğunu' belirten Zaharova "Bu, sıradaki yalan, dezenformasyon, düzmeceler dizgesidir. Amerikan tarafının daha ilginç, daha taze, daha gerçekçi bir şey bulmasının zamanı geldi." ifadelerine yer verdi.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, 16 Mart Salı günü, Rusya'nın ABD'deki 2020 başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştığı iddiasının yer aldığı bir rapor yayımlamıştı.

Raporda, Rus yönetiminin, Demokrat aday Joe Biden ve Demokratik Parti'yi gözden düşürmek için algı operasyonu başlatma talimatı verdiği öne sürülüyor. Diğer yandan raporda Rusya'nın, ABD'nin 'seçim alt yapısına sızma girişimlerinin' gözlemlenmediği kaydediliyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir