• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Şanlıurfa'da AMATEM ve ÇEMATEM kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da, bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin tedavi ve rehabilite edilebilecekleri tesisler hizmete başladı.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde hizmete açılan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), Akçakale yolu üzerindeki eski havaalanı arazisindeki tesislerde hasta kabulüne başladı. Toplam 50 yatak kapasiteli merkezde, bağımlıların yatarak tedavi sürecinde faydalanacakları spor tesisleri, sosyal ve kültürel aktivite alanları ile diğer müştemilatlar bulunuyor.

AMATEM ve ÇEMATEM hakkında bilgi veren AMATEM Servis Sorumlu Hemşiresi Diren Fatoş Karaboğa, poliklinik olarak hizmet vermeye başlayan merkezin önümüzdeki günlerde yataklı tedavi ve rehabilitasyon hizmeti vermeye de başlayacağını belirtti. Karaboğa, "Yataklı tedavi ile birlikte hastaların farkındalığını artırmak, bağımlılıktan kurtulmalarını destekleyecek aktivitelere yönlendirmek amacıyla da uğraş odaları ve bahçe faaliyetleri uygulanacaktır." dedi.

Madde kullanıcıların haz merkezinin sadece madde ile birlikte yönlendiğini ifade eden Karaboğa, "Hasta bir süre sonra tüm dünya zevklerinden çıkmış oluyor. Bizim amacımız, burada farklı uğraşların da insana zevk verebileceğini, zamanı kaliteli kullanırsa madde kullanmaktan da uzaklaşabileceğini göstermek, serviste yattığı süreyi düzgün şekilde geçirebileceği tekrar zevk alabileceği uğraşıları da hobi edinebilmesi amacıyla hayatına kazandırmaktır." şeklinde konuştu.

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik ise Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin hizmet verdiği binasının ve YEDAM’ın Haşimiye’deki yerinin Vali Abdullah Erin’in desteğiyle tahsis edildiğini belirterek 2008 yılında hizmet vermeye başlayan Şanlıurfa YEDAM ile birlikte Türkiye’de 100’den fazla merkezin bulunduğunu ifade etti.

Çelik, YEDAM’larda hizmetlerin ücretsiz verildiğini, bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin terapilere alındığını, psikologlarla görüşme imkânı bulduğunu ve tüm çalışmaların büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğünü ifade etti.

Şanlıurfa’da şimdiye kadar 225 bağımlı ile irtibat kurduklarını ve 300’den fazla aile ile birebir irtibat kurduklarını kaydeden Çelik, Coronavirus salgını sürecinde de tütün bağımlılığına karşı hem online hem de yüz yüze seanslar düzenlediklerini vurguladı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir