• DOLAR 32.921
  • EURO 35.23
  • ALTIN 2444.374
  • ...
Diyarbakır tarihi surlarında restorasyon çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

UNESCO tarafından 2015 yılında "Dünya Kültür Mirası" listesine alınan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılması hedefleniyor.

 

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mehmet Karaaslan, "Bilindiği üzere Diyarbakır Surları yaklaşık 5 bin 200 metre uzunluğunda olup UNESCO tarafından 2015 yılında dünya kültür mirası listesine alınarak tescillenmiştir. Son 5 yıllık bir süreç içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından surlarımızın etaplar şeklinde restorasyon projeleri hazırlanmış olup Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayına sunularak onaylanmıştır." dedi.

Başlatılan çalışmaların etaplarına değinen Karaaslan, "Son 9 aylık süreç içerisinde surların birinci etap restorasyonu projesi kapsamında 6 adet burcumuzun restorasyonuna başladık ve çalışmalarımız son derece güzel bir şekilde ilerlemektedir." ifadelerini kullandı.

Restorasyonun 500 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor

Diyarbakır'ın en önemli merkezlerinden biri olan iç kalede restorasyon çalışmalarına ocak ayında başlanıldığına dikkati çeken Karaaslan, "İç Kale restorasyon projesi kapsamında 11 adet iç kale 2 adet dış kale burcu olmak üzere 13 burç ve aynı zamanda Amida Höyük çevresini çevreleyen istinat duvarları ile 11 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi işi kapsamında restorasyon projelerimize başlanmış bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Karaaslan, "Söz konusu işimiz için yaklaşık 500 gün sürede işimize tamamlayıp bitirmek istiyoruz. Bu proje kapsamında sözleşme bedelimiz 13 milyon 891 bin TL ile ihale edilmiştir. Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye belirtti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir