• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Tefecilik nedir? Tefeci kime denir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tefeci, parasını maddi ihtiyaçları olan insanlar tarafından işleten insan demektir. Kişiler tefecilere ulaştıklarında, tefecilerin en büyük amacı paralarını nasıl arttırabilecekleri sorusunun cevabı olur. Bu nedenle unutmamalısınız ki tefecilerin en temel amacı, sizin mağduriyetinizi çözmek değil, kendi paralarını çoğaltmaktır.

Bunun yanı sıra parasını arttırabilmek tefecilerin kullandığı bir diğer yöntemde, komisyon almaktır. Komisyon, size verilen paranın içinden bir bölümünün tefeciye hibe edilmesidir. Yani sizler 15 bin lira borç aldınız diyelim. Bunun 5 bin lirasını tefeci sizden komisyon olarak alabilir. Fakat bu sizin ödemenize yansımaz. Yani siz yine faiz eklenmemiş haliyle 15 bin lirayı ödemek durumundasınızdır. Komisyon oranları da tefeciden tefeciye değişim göstermektedir.

Yani kısacası açıklamak gerekirse, tefeci ismini verdiğimiz insanlar paralarını sizlere kiralarlar. Ve bu paradan net olarak kâr elde ederler.

Tefeci kelime anlamı

1. HALK AĞZINDAN dokuma tezgâhını kullanan kişi.

2. MEC. darda kalanlara çok yüksek faizle el altından ödünç para veren kimse.

TCK'nın 241. maddesinde kazanç elde etmek amacıyla (faizle) bir başkasına ödünç para verme eylemi tefecilik suçu sayılmaktadır. Borç alana herhangi bir ceza uygulanmazken, tefecilik yapan kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmaktadır. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir