• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Filistinli 800 Esir Açlık Grevine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
``Filistin Esirler Yüksek Kurulu``, Siyonist İsrail zindanlarındaki yaklaşık 800 Filistinlinin eş zamanlı olarak açlık grevine başladığını açıkladı.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Siyonist İsrail`e ait Rimon, Nafha ve Beersheva zindanlarındaki 800 kadar Filistinli esirin, açlık grevindeki esirlere destek olmak amacıyla bu sabahtan itibaren açlık grevine başladığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Samir el-İsavi, Eymen eş-Şeravne ve bir grup Filistinli esirin yaklaşık 7 aydır açlık grevinde olduğuna işaret edilerek, hapishane görevlilerinin dün geceden bu yana Filistinli esirleri açlık grevi eyleminden vazgeçirmek amacıyla korkutma ve yıldırma politikası uyguladığı belirtildi.

Açlık grevindeki Filistinlilerin hayati tehlikelerinin devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, uluslararası toplum ve İslam dünyasına, vakit kaybetmeden açlık grevindeki esirlerin durumuna müdahale etmeleri çağrısında bulunuldu.

Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinliler, idari tutuklamaları, hapishanelerdeki kötü muamele ve Gilad Şalit anlaşması olarak bilinen anlaşma gereği serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla açlık grevine başlamıştı.

Mısır hükümetinin ara buluculuğuyla 18 Ekim 2011`de yapılan anlaşma gereğince Hamas, elinde bulunan Gilad Şalit`i salıvermiş, buna karşılık Siyonist İsrail yönetimi, zindanlardaki bin 27 Filistinli esiri serbest bırakmıştı.

İdari tutuklamalar, Filistinlilerin, gerekçe gösterilmeksizin tutuklanması ve haklarında isnat edilen suçların da gizlilik gerekçesi öne sürülerek kamuoyuyla paylaşılmaması olarak biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir