• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Güldür Güldür'den İmamlara Hakaret Skeci!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can- Haber YORUM

Hele hele komedi Stand Up'lar, skeç formatlı sözde eğlence programları, kabareler, show'lar ...toplumun(Özellikle de gençlerin) zihnini bulandıran en önemli çalışmalara dönüşmüş durumda.

Neden mi?

Çünkü bu programları yazanlar ve oynayanlar İslami yaşam tarzına mesafeli ve maalesef lakayt davranan kesimler tarafından yapılmaktadır.

Bu programlardan biri olan Show Tv'deki 'GÜldür Güldür Show'daki bir skeç bu tespitin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor.

İki gün önce yayınlanan skeçte;

 "Karakterlerden birinin hem imam kostümü giymesi hem de küpe ve parmak arası terlikli olması" başlı başına bir alay  konusuna dönüştürüldü.

İlk bakışta konuklarını ve ekran başındakileri masumca(!) güldürdüğünü iddia eden programın durduk yere İmamları ti'ye alması haliyle başta İMAM'lar olmak üzere tüm mütedeyyin insanları rahatsız etti.

"Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, sarık ve cübbe giyilerek din, din görevlileri ve dindarların alaya alındığını" söyleyerek duruma şöyle tepki gösterdi.

 "Bu hadsizliktir, saygısızlık ve edepsizliktir protesto ediyoruz. Milli manevi ve bizi biz yapan değerlerimizi aşağılayan aşağılıkları kınıyor ve dindarlardan özür dilemeye davet ediyorum. İslam dinine karşı her türlü hadsizlik, aşağılık ve edepsizliği başta sayın RTÜK Başkanı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar görür ve gereğini yapar diye bekliyoruz. Soytarının birine imam kostümü giydirilmiş şaklabanlık yapıyor. İmamlık gibi kutsal bir değerimizle dalga geçildiği apaçık görülüyor..."

Bu yazının ilk iki sahnesinde sözde 'eğlence-show' programı ve bunlara 'Şaklabanlar' diyen İmamlar ve onların hakkını savunan Türk Diyanet Vakıf Sen bulunuyor.

Oysa sahnede ^. bir taraf daha bulunuyor.

III. kesim Kemalist medya.

Bu kesim de skeçten yana tavır almayı bir görevmiş gibi addedip Diyanet Vakıf-Sen başkanının açıklamalarından sadece bazı ifadeleri seçerek manşete taşıyarak kullanılan ifadeler üzerinden "İmamlar rahatsız" diyerek imamları bu kelimeleri kullanmaları yönüyle tahkir etmeye çalışıyor.

Kısacası;

İmamlar "Hz Peygamber'in en önemli vazifesi olan davet ve tebliğ vazifesini yerine getirme yönleriyle Peygamber mirasına sahip çıkan öncü kimseler olmaları hasebiyle tüm toplum tarafından saygıyı hak eden insanlardır.

Sözde sanat adına İmamları alay ve eğlence konusu eden insanların-programların-yayınların iyi niyetli olduklarını söylemek mümkün değil. 

Hele hele işin içine tüm yaşam felsefeleri İslamla mücadele olan Sol ve Kemalist zihniyet dahil oluyorsa bu işin önünün derhal alınması gerekir.

Diyanet Vakıf Sen'den RTÜK'e yapılan çağrı bu açıdan önemlidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir