• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Bitlis`te `Gönül Elçileri` bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - İl Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda birçok gönül elçisi kadın salonda yer olmadığı için programı saatlerce ayakta takip etmek zorunda kaldı.
 
Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Emine Erdoğan`ın ülke çapında başlattığı projenin dalga, dalga 81 vilayette etkisini göstermeye başladığını söyleyerek, kadınların ellerinin dokunduğu projelerin ve programların farklı olduğunu ifade etti.
 
Yurdakul konuşmasının devamında, "Kadınların bu projedeki farklılığını bu gün görüyoruz. Bu toplantının ardından 350 olan gönül elçileri sayımız 3 bin hatta 4 bine ulaşacak. Hep merak ediliyor bu gönül elçileri ne yapar. Aslında sizin şuanda yapmakta olduğunuz işleri yaparlar. Yani apartmanımızda, sokakta ve mahallede bulunan, devletin bu hizmetleriyle buluşturulması lazım gelen insanlarla devletin arasında bir bakıma köprülük görevi yaparlar. Bitlisliler bunu asırlardır yapıyor. Bitlis`te kadınlar bu işe el atmıştır. Bu iş için kendi yüreklerini, kendi çabalarını ve enerjilerini ortaya koymuşlardır. Bu giderek yaygınlaşıyor. Bu projeler sonucunda bir kişinin hayatına bile dokunsak, bir yetime bir koruyucu aile bulsak, bir fakirin acısını dindirsek, bir yetimin ihtiyacını gidersek. Bana göre o zaman bu proje amacına ulaşmış demektir. Ve inşallah bizde bu nokta da alacağımız sevabı almış oluruz" şeklinde konuştu.
 
Gönül elçiliğinde öncülük yapan Vali Yurdakul`un eşi Emine Yurdakul ise, "Başbakanın eşi Emine Erdoğan`ın başlattığı gönül elçisi projesinin bir ayağını da bizler Bitlis ilimizde bulunan gönül elçileri ile birlikte başlatmışız. Projeyi yeni başlatmış olmamıza rağmen bu güne kadar 350`ye yakın gönüllü başvurusunun olması bizim motivasyonumuzu artırmaktadır. Hep söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. Toplumun yarısını kadınlar teşkil eder, kalan yarısını da kadınlar eğitir. Kadın eştir, annedir, bacıdır. Toplumumuz ve geleceğimiz için kadınlar bizim her şeyimizdir" dedi.
 
Emine Yurdakul konuşmasında, "İlimizde zaten var olan yüksek farkındalıkla bu projeyle daha fazla korunmaya muhtaç çocuğa, daha fazla mağdur ve mazlum kitlelere ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. İnanç değerlerimiz darda kalana, yolda kalana, sahipsiz kalana sahip çıkmayı en önemli erdemler arasında sayıyoruz. Bu proje kapsamında gönül elçilerimiz ile birlikte Bitlis ilimizde mağdur ve kimsesiz çocuklarımıza ulaşıp onlara birer koruyucu aile haline geleceğiz. Bunu yaparken hem insani görevimizi yapacak, hem de maddeye bağımlı haline gelmiş veya gelecek gençlerimizin hayatını kurtarmış olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Son olarak "Sizin en hayırlınız, insanlara en hayırlı olanınızdır" hadisini düstur edinmek gerektiğinden bahseden Yurdakul, "Devletin görmediği ve ulaşamadığı tüm mazlum ve mağdur insanlarımıza ulaşmaya çalışacağız. Bunu sadece ekonomik yönde değil, aynı zamanda sağlık, eğitim, spor ve her alanda kimsesiz halkımıza ulaşacağız" dedi.
 
Daha sonra misafir olarak Ankara`dan gelen Aile ve Sosyal Politikalar Daire Başkanı Ahmet Okur, gönül elçisi programı kapsamında katılım gösteren gönül elçilerini bilgilendirerek gönül elçilerinin sorularını cevapladı.
Daha sonra izlenen sinevizyon ve verilen ödüller ve ikram ile program sonlandırıldı.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir