• DOLAR 34.146
  • EURO 37.094
  • ALTIN 2955.796
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

 

 
VAN OLAY GAZETESİ: 21 STK`dan barış sürecine destek

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(VESOB)`ne bağlı 21 oda, düzenledikleri basın açıklamasıyla başlatılan barış sürecini desteklediklerini belirterek tüm siyasilerin sürece olumlu katkı sunması gerektiğini belirtti.

 

\"Depremle iyi geçinmek zorundayız\"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefer Örçen, depremleri engellemenin mümkün olmadığını Ancak depremlerle iyi geçinmenin mümkün olabileceğini söyledi.

 

E-Sevk uygulamasını Van Olay`a değerlendirdi

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, kısa bir süre önce başlayan e-sevk uygulamasını Van Olay Gazetesine değerlendirdi.
Kısa bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından uygulamaya konulan ve hastaların başka illere sevklerinin elektronik ortamda yapılmasına imkân sağlayan e-sevk uygulamasını değerlendiren Dr. Bilal Acar, bu uygulamanın Mağduriyetlerin ve kâğıt israfının önüne geçeceğini söyledi.

 

GAZETE VAN : Selahattin Demirtaş Diyarbakır`da hastane`ye kaldırıldı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, göğsündeki ağrı ve sıkışma nedeniyle gittiği Diyarbakır Memorial Hastanesi`nde kontrol altına alındı.

 

WAN HABER: Van Gölü için 400 milyon lira bütçe ayrıldı

AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Gülşen Orhan, Edremit ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sahil yolu ve Van Gölü kirliliği ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

VAN SESİ : İslam ve kadın konulu panel

Van İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından \"İslam ve Kadın\" konulu bir panel düzenlendi

 

DİN-BİR-SEN` den barış sürecine destek

Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Yusuf Adli, Kürt meselesinin yıllardır ülkede kanayan bir yara olduğunu ve sorunun bitirilmesi konusunda önemli bir sürecin yaşandığını belirtti.

 

MERKÜR HABER : AB Türkiye parlamento toplantısı Van`da yapılacak

Adelet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AB Türkiye Parlamento toplantısının Van`da yapılacağını söyledi.

16 yaşındaki korucunun kızını dağa kaçıran 5 kişiye dava açıldı

Van`ın Çatak ilçesinde ikamet eden Sancar ailesinin kızını dağa kaçırmakla suçlanan 5 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 16 yaşındaki Şerima Sancar adındaki kız çocuğunun, korucu olan babası, 3 PKK`lının yakalanmasını sağladığı için kaçırıldığı belirtiliyor.

 

TUTKU HABER : Van`daki sorunu meclise taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, aralarında Van Kadın Derneği`nin de (VAKAD) bulunduğu 10 dernek için verilen kapatılma kararını meclis gündemine taşıdı. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir