• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Köy midibüsünün freni patladı: 2 ölü, 15 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eskişhir’den aldığı yolcuları Sakarıkaracaören köyüne götürmekte olan yolcu midibüsünün firenin patlaması üzerine araç kontrolden çıkararak şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 15 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, 26 UK 827 plakalı Ali Kışlalı yönetimindeki midibüs, saat 18:00’de Eskişehir’den aldığı yolcularla birlikte Alpu ilçesine bağlı Sakarıkaracaören köyüne hareket etti. Söz konusu midibüsün Alpu ilçesi ile Sakarıcakarören köyü arasındaki Gökçekaya yakınlarından henüz belirlenemeyen nedenle seyir halindeyken aniden freni patladı ve tutmamaya başladı. Frenin patlamasıyla birlikte kontrolünü kaybeden midibüs, içindeki yolcularla birlikte şarampole devrildi. Meydana gelen kazada Bahattin Gül ile Zeynep Kaya öldü. Kaza`da yaralanan 15 kişi ise ambulanslarla Yunus Emre ve Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Söz konusu midibüsün haftada iki gün köyden Eskişehir’e, Eskişehir’den köye yolcu getirip götürdüğü belirtildi. Yaralılardan durumunun ikisinin ağır olduğu öğrenildi. 5 yolcu ise ayakta tedavi edildi.
Yaralılar kazayı şöyle anlattı, "Seyir halindeydik. Aracın aniden freni patladı. Şoför aracı kurtamaya çalıştı. Ama olmadı. Sonra şarampole devrildik."

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir