• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Bitlis'te İstiklal Marşı kabulünün yıldönümü programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehit Mahir Ayabak İlkokulu'nda düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın yazılması anıları bir öğretmen tarafından okundu.

 

Daha sonra konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, geçtiğimiz hafta helikopter kazasında vefat edenlere rahmet diledi.

Korkmaz "Milli marşlar, milletlerin karakteristik özelliklerini, yaşayış biçimlerini belirten ve o milletin genel özelliklerini taşıyan marşlardır. Dikkat ederseniz spor karşılaşmalarında ve sair müsabakalarda herkes bizim kadar milli marşına saygı göstermiyor. Çünkü bizim marşımızın yazıldığı dönem alabildiğine ülkenin paramparça edildiği, kapitalist güçlerin Anadolu coğrafyasını kendi aralarında parçaladığı, 3 bin yıllık devlet geleneğine sahip Türk milletinin bir kez daha özgürlük ve bağımsızlık yolunu kapatmayı düşündükleri ve İslam'ın son kalesi olan bu ülke İstanbul'u almakla bir kez daha Anadolu'da bu milletin yaşamasının önünü açmıştır. İşte İstiklal Marşımızı da böylesi zor bir dönemde yazılmış bir marştır. Mehmet Akif'i burada bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

Program öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim sergisinin açılışı ile sona erdi.

Şehit Mahir Ayabak İlkokulu'nda düzenlenen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir