• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
O sadece bir futbolcu değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Mısır'da yayımlanan Eş-Şuruk gazetesinin haberine göre, Yargıtay, 2018 yılında Ceza Mahkemesinin, Ebu Terike ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 1528 kişinin, "5 yıllığına terör listesine alınması" kararına yapılan itiraza ilişkin hükmünü açıkladı.

Yargıtay, söz konusu kişilerin, 1 Mayıs 2023'e kadar terör listesine alınması kararını yerinde buldu.

Ebu Terike dışında haklarında hükmün kesinleştiği kişiler arasında, halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve vefat eden eski Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in oğulları ile yurt dışında bulunan İhvan yöneticilerinden Mahmud Hüseyin ve hapisteki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Rehberlik Konseyi Başkanlığına vekaleten atanan Mahmud İzzet de yer alıyor.

İhvan'a üye olmakla suçlanan ve terör listesine alınan Ebu Terike, yaklaşık dört yıldır yurt dışında yaşıyor.

Mısır kanunlarına göre, adı terör listesine eklenenlerin yurt dışına çıkışı veya ülkeye girişi yasaklanıyor.

Arap dünyasının son dönemdeki en popüler futbolcuları arasında yer alan Muhammed Ebu Terike Mısır tarihinin de en ünlü futbolcularındandı. Ebu Terike Mısır'ın tek seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Şehid Muhammed Mursi’nin şehadetinde Twitter hesabından Muhammed Mursi’nin şehadetinden dolayı üzüntüsünü dile getirmişti.

Muhammed Ebuterike 2017 yılında Müslüman Kardeşler üyesi olmakla suçlanmış, Mısır tarafından terör listesine alınmış, pasaportu iptal edilmiş ve mal varlığı dondurulmuştu. Avukatı ise suçlamaları reddetmişti.

Biz Mısır'dan son yıllarda duyduğumuz bu ve benzeri elim haberlere artık alıştık. Nihayetinde "sisi" adında sinsi bir yılan gibi zehirli bir firavun işbaşında. 

Ebu Terike hakkındaki "terörist" sıfatına asıl layık olanlar İngiliz uşağı sisi ve avanesidir.

Ebu Terike için söyleyebileceğimiz tek şey de "o sadece bir futbolcu değil"

Bu haberler de ilginizi çekebilir