• DOLAR 32.32
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2394.628
  • ...
Kudüs'ün özgürlüğü için eller semaya açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hazreti Ömer Camii'nde kılınan sabah namazından sonra eller Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için semaya açıldı. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşması ve dünya Müslümanlarının vahdeti için yapılan dualara hep beraber "Âmin" denildi.

HÜDA PAR Van İl ve İlçe Teşkilatı ile Gençlik Kollarının katıldığı duanın ardından bir açıklama yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, içinde Miraç Gecesi'nin de bulunduğu haftanın "Dünya Kudüs Haftası" olarak ilan edildiğini ve HÜDA PAR olarak bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Saygın "Bu hususa dikkat çekmek, içinde Kudüs'ün de olduğu ve etkinliklerin yoğun olduğu bir haftaya dönüştürmek adına, bir ilk olması hasebiyle de bizler HÜDA PAR Van İl Teşkilatı olarak sabah namazında bir araya geldik."dedi.

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın

"Müslümanların vahdeti Kudüs'ten, Kudüs'ün özgürlüğü Müslümanların vahdetinden geçer"

Kudüs'ün hem Müslümanların ilk kıblesi olması hem Müslümanlar açısından siyasi anlamda da çok önemli bir yer tutması nedeniyle Müslümanlar tarafından sıklıkla gündemde tutulması gereken bir konu olduğunu hatırlatan Saygın, "Müslümanların vahdetinin Kudüs'ten geçtiğine inanıyoruz. Kudüs'ün kurtuluşu da Müslümanların vahdetinden geçer. Bu iki mesele birbirleriyle yakın ilintili iki meseledir. Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için bütün dünya Müslümanlarının temel gündemi olması, bunun için çok yoğun çalışılması ve bu konunun gündemde tutulması gerekir. Dolayısıyla hem orada mücadele eden, cihad eden Müslümanlara destek sunmak, hem mücadelelerine dualarımız ile de olsa katkıda bulunmak için bugün bir araya geldik. Rabbim Kudüs'ü en kısa zamanda özgürlüğüne kavuştursun ve inşallah en kısa zamanda da bize Kudüs'te sabah namazını kılmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan süt ikramının ardından sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir