• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Laikçi azgınlık Fransa'dan Tunus'a sıçradı! HER YERDE AZDILAR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Azgın laikçiler her yerde azmaya başladılar. Tunus'taki Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kapatılması gerektiğini ileri süren Özgür Anayasa Partisi Başkanı Abir Musi ve destekçileri Birliğin ülkedeki merkezine baskın düzenledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, saldırıya ilişkin Al Cezire'ye yaptığı açıklamada Musi ve destekçilerinin suç işlediğine dikkat çekti.

Musi ve destekçilerinin, Birliğin şubesine saldırmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Karadaği, saldırıyı yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Karadaği, Musi'nin, "Birliğin, İhvan-ı Müslimin'in arka bahçesi olduğu" iddialarını reddederek, herhangi bir delil olmadan şov yaptığını vurguladı. Karadaği, Birliğin siyasi bir kurum olmamakla birlikte Tunus'taki siyasi krize de taraf olmadığını, herhangi bir grup, parti veya dış ülke ile bağlantısının bulunmadığını kaydetti.

BÖYLESİ BİR DAVRANIŞ ÜYELERİN GÜVENLİĞİ İÇİN CİDDİ TEHDİT OLUŞTURUYOR

Tunus'taki Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi el-Amduni de yaptığı açıklamada, Birliğin ülkedeki merkezine baskın düzenleyen Özgür Anayasa Partisi Başkanı Abir Musi ile destekçilerinin, binada bulunan üyelere ve aktivistlere yönelik provokatif sloganlar attığını, onları terörle suçladığını belirtti.

Böylesi bir davranışın, üyelerin güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğuna dikkati çeken Amduni, konuya ilişkin cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığa yardım çağrısı gönderdiklerini ancak henüz bir yanıt gelmediğini söyleyerek, bu eylemlerin neden olacağı olayların sorumluluğunun cumhurbaşkanlığına, başbakanlığa ve içişleri bakanlığına ait olduğunu belirtti.

Amduni, ayrıca tüm üyelere bu tür olaylar karşısında kendilerine hakim olmaları ve itidalli davranmaları çağrısında bulundu.

GERİCİ YOBAZ MUSİ İSLAM DÜŞMANLIĞINDA SINIR TANIMIYOR

İslam karşıtı eylemleriyle tanınan Tunuslu siyasetçi Abir Musi, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Birliği "gericilikle" suçlayarak destekçilerini çağırmıştı. Musi, feshedilene kadar Birliğin şubesinden ayrılmayacaklarını söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Tunus şubesi, kasım ayında Musi hakkında "merkeze saldırma" suçlamasıyla yasal şikayette bulunmuştu. Ancak konuya ilişkin henüz bir mahkeme kararı çıkmadı.

Tunus'taki muhalif Özgür Anayasa Partisi üyeleri kasım ayında Dünya Müslüman Alimler Birliğinin Tunus'taki şubesi önünde "Öfke Duruşu" adını verdikleri oturma eylemine başlamıştı. Musi'nin de katıldığı oturma eyleminde Birliğin önünde çadırlar kurulmuş ve çevreye "Buradan gidin" yazılı pankartlar asılmıştı.

Bir önceki hafta da Özgür Anayasa Partisinin, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Tunus'ta faaliyetlerine son verilmesi talebiyle açtığı dava mahkeme tarafından reddedilmişti. Musi, daha önceki açıklamalarında da Dünya Müslüman Alimler Birliğinin ülkedeki en önemli dini merkez kabul edilen Zeytune Camisi'ni kullandığı iddiasında bulunmuştu.

Musi, eski Tunus Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin 2011'deki devrimde devrilmesine karşı çıktığını açıklamıştı. Musi, ayrıca İslami bir referansı olan En- Nahda Hareketine düşmanlığını açıkça sergilemekten de geri durmuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir