• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Ağrı`daki STK`lardan çözüm sürecine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI -Ağrı Ticaret Odasında bir araya gelen 150 STK, başlatılan çözüm sürecini desteklediklerini açıkladılar. STK`lar adına açıklamayı ATSO Başkanı Mehmet Erat yaptı.


Erat,"Ülkemizde yıllardır devam eden çatışma ortamının çözümü için başlatılan, çözüm sürecitüm ülkede olduğu gibi Ağrı`da da heyecanla karşılanmıştır. Bu süreci hepimiz yakından takip etmekte ve hayırlı haberler beklemekteyiz. Ağrı`daki Sivil Toplum
Kuruluşları olarak bu süreci destekliyoruz. Türkiye genelinde halkın büyük çoğunluğu bu süreci desteklemekte ve barışın gerçekleşmesini istemektedir. Halkımızın barış umutlarının yeşermesi ve Ülkemizin aydınlık geleceğe ulaşması için bu sorunun mutlak çözülmesi zorunlu halegelmiştir."dedi.

Erat açıklamalarına şöyle devam etti: "30 yıldır devam eden bu çatışmalar hem ekonomimizi olumsuz yönde etkilemiş hem de yıllardır birçok eve ateş düşürmüştür. Bizde artık anaların ağlamasını istemiyoruz. Bu sorunun çözümü için hükümetin başlattığı çözüm arayışlarını destekliyoruz. Tüm siyasi partiler ve temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini barış dilini öne çıkararak ortak bir yaklaşım geliştirmelerini bekliyoruz. Yeni Anayasa yapılması noktasında ve beraberinde memleketimizdeki demokratik çözümlerin sağlanması için ilimiz referanduma büyük destek vererek bu konuda çok önemli bir mesaj vermiştir. Bu nedenle bu toplantıya katılan bütün STK temsilcileri ile birlikte ilimizin ve bölgemizin en acil ve hayati konusunun öncelikle akan kanın durması ve milletimize ülkemize huzur gelmesi noktasında buluştuk.Bu nedenle bizler başlatılan barış sürecinin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz."(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir