• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kumçatı Cami-Der, hayır kervanına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Kısa adı Kumçatı Cami Der olan Kumçatı Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği`nin yapılan açılış programına, halkın yanı sıra bölgenin alimleri ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Belde halkının yoğun bir şekilde iştirak ettiği program, saat 13.30`da başladı. Program için gelenler dışarıdan başlanarak ikinci katta bulunan giriş kapısına kadar dizilmiş dernek gönüllülerince karşılandı. Dernek binasının yoğun katılımı kaldırmadığı ve yandaki dairenin odalarının da dolduğu görüldü.


Dernek Başkanı Molla Cevher Arasan`ın program akışını sunmasından sonra, programın açılışı Molla Ömer Anık`ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Derneğin niçin ve hangi sebeple kurulduğunu izah etmek ve açılış konuşması yapmak için Dernek Başkanı Molla Cevher Arasan söz aldı.

\"Amacımız halkımıza hizmet etmektir\"
Arasan, \"Cami ve Kur`an kurslarımıza sahip çıkmak, vaaz ve nasihatler ile İslami dersler yapmak, İslami ilimleri öğrenmek ve yaşamak isteyenler arasında vasıta olup köprü görevi görmek istiyoruz. Dini ilimleri ve nasihatleri öğrenip, ihtiyacı olan bazı Müslümanlara ulaşsın, icabet etsin istedik. Bu sebeple Dernek tüzüğümüzü bu yönde hazırladık\" dedi.

Arasan konuşmasının devamında yapmayı planladıkları hizmetleri kısaca şöyle sıraladı:

- Bundan sonra inşallah kadın ve erkeklere ayrı ayrı olmak üzere haftalık İslami sohbetlerimiz olacak.

- Dernek olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaya, onlara yardım etmek isteyen hayır sahiplerine köprü vazifesi görüp yardımcı olmaya çalışacağız. Yani ekilen tarla gibi hem ekeceğiz hem biçeceğiz. Bu tarla da bütün köyün tarlasıdır.

- Köyümüzde bulunan camilere ve Kur`an kursuna yardımcı olmanın da gayreti içinde olacağız. İlim okumak isteyenlere yardımcı olacağız.

- Evlilik, cenaze, taziye, benzeri tüm hayır işlerinde ve bunlarla beraber köyümüze faydalı bulduğumuz her işin öncülüğünü yapmak için uğraşacağız. Bu dernek kimsenin değil, halkın malıdır. Size ve hepimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah sizin destek ve gayretiniz ile hizmet için hazırız.\"


Nasihat Allah`ın emri
Bölgenin sevilen alimlerinden Molla Abdullah Danış da, Cami Der`in hayrlı olmasını dileyerek, \"Allah bize nasihat etmeyi emrediyor. İslam dini başından sonuna kadar nasihattir. İslam geldiğinde insanların gözünde çok garipti, çok acayipti. Ahir zamanda da garip olacak. İşte 100 yıldan fazladır garip olmuş. Biz dini namaz kılmak, oruç tutmak olarak zannediyoruz. Öyle değildir. Din İslam ve Kur`an`ın kaidelerine teslim olmaktır. Din kısaca Kurana teslim olmaktır\" dedi.


\"Bu dernekte İslam`ın kaideleri anlatılacak\"
Molla Abdullah konuşmasının sonunda, \"Burada İslam`ın ve dinin kaideleri anlatılacak, öğrenmek isteyen herkes gelsin. Ki biz de doğru yolu bulalım. Günde namaz kılarken 17 defa doğru yolu Rabbimizden diliyoruz. İşte bu doğru yoldur. Sıratul müstakim nasihattir. İlim başından sonuna kadar nasihattir. Bu dersler dini nasihatlerdir. Allah fazlu kerem ve ihsanı ile bu dersleri bize ders yapsın ve ruhumuza eksin. Biz de Sıratul müstakim yoluna kavuşalım\" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. Hazırlanan tatlı ve içecekler ikramı edildi. Yaklaşık bir saat süren program sonrası Dernek başkanı ve gönüllüleri misafirleri çikolata ve gül kolonyası ikram ederek uğurladı. (Emcet Yalçın, Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir