• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yargıda işler iyi gitseydi bu kadar reforma ihtiyaç olur muydu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Anamur, Mut, Gülnar, Silifke ve Tarsus ilçelerinde CHP`liler ile bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, gezinin ardından Mersin milletvekilleriyle belediye başkanlarının da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.
 
Adalette, yargıda işler iyi gitseydi bu kadar reforma ihtiyaç olur muydu?
Hükümetin, yargıda değişim için yasa paketleri hazırladığını, son olarak 4. Yargı Paketi üzerinde çalışıldığını dile getiren Tamaylıgil, "Yargı paketleri gündeme geliyor, adına da reform diyorlar. Adalette, yargıda işler iyi gitseydi bu kadar reforma ihtiyaç olur muydu? Neden bu uzun tutukluluk süreleri? 4. Yargı Paketinde düşünce ve ifade hürriyetiyle ilgili düzenlemeler yapacağız dediler, ama AKP`nin beklentileri karşılamayan, klasik paketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Yargıyı farklı beklentiler ve baskılar için kullanmak belki bugün birilerine güç verir, ama hukukun evrensel ilkeleri günün birinde herkese lazım olur" diye konuştu.
 
Çözüm yeri TBMM`dir
Gazetecilerin İmralı görüşmeleriyle ilgili sorusu üzerine Tamaylıgil, terör sorununun çözümü için tek zeminin TBMM olduğunu ifade ederek, partisinin geçtiğimiz aylarda bu doğrultuda çağrıda bulunduğunu hatırlattı.
 
Başbakan Erdoğan`ın "Bu ülkede 30 yıldır terör var, muhalefet çözüm için bir şey yapmadı" şeklindeki sözlerini de eleştiren Tamaylıgil, "İktidar partisi 11 yıldır ne yaptı? Terör konusunda nereden nereye geldikleri gayet açık" yorumunda bulundu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir