• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
STK ve siyasi parti temsilcilerinden "Dünya Kudüs Haftası" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Dünya Kudüs Haftası" ile ilgili Diyarbakır'da faaliyet yürüten STK ve siyasi parti temsilcileri İslam Ümmetine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının sadece bir hafta ile sınırlı olabilecek bir mesele olmadığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan, Kudüs'ün her zaman gündemde tutulması gerektiğini vurguladı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemli bir yer olduğunu belirten Aslan, "Kudüs'te Müslüman kardeşlerimiz kendi topraklarında bulunan Mescid-i Aksa'da ibadet edemiyor ve türlü zulme maruz kalıyorlar. İslam Ümmetine ait olan bir değerin bu şekilde olması üzüntü veren bir durumdur. Bu yüzden 365 günün her günü Kudüs bizim gündemimizde olmalıdır ve bu konuda elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

"Mescid-i Aksa, Kâbe'den sonra en kutsal yerimizdir"

Kudüs davasında fertlere, topluma ve devletlere düşen görevlerin olduğunu hatırlatan Aslan, şu ifadeleri kullandı:

 "Allah'ın huzuruna Kudüs için görevimizi yerine getirebilme mutluluğuyla çıkmamız lazım. Fakat elimizden geleni yapmadığımız zaman bunun hesabını Allah'a veremeyiz. Sonuçta Mescid-i Aksa, Kâbe'den sonra en kutsal yerimizdir. Kur'an-ı Kerim'de Allah 'çevresini mübarek kıldığımız belde' diyor. Hazreti Peygamber ise 'İmkân bulduğunuzda Mescid-i Aksa'da namaz kılın, imkân bulamadığınızda ise kandil ve zeytin yağı ile desteklerinizi gönderin.' diye buyuruyor. İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda İsra ve Miraç olayını idrak ediyoruz. Miracın başlangıç noktasının Mescid-i Aksa olması bile Kudüs'ün önemini anlayabilmemiz için yeterlidir."

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nesip Yıldırım

Dünya Kudüs Haftası'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nesip Yıldırım, "Kudüs; Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar için kutsal bir yerdir. Buna rağmen siyonist işgalin devam ediyor olması ve Müslümanların da bu konuya duyarsızlığı elbette ki içimizi acıtmaktadır. Müslümanları başta Kudüs olmak üzere tüm İslam coğrafyalarındaki mazlumların hakkını ve hukukunu korumak için daha fazla gayret göstermeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç

"Kudüs meselesinde İslam Ümmeti kendi aralarındaki ihtilafları bir tarafa bırakmalı"

Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle İslam ümmetinin kalplerinin Kudüs ile attığı günleri yaşadığını söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Müslümanların Kudüs'e olan sevdasının Hazreti İbrahim'den son Peygamber Hazreti Muhammed'e ve Miraç Gecesi'nden günümüze kadar katlanarak arttığını belirtti.

Kudüs'ün etrafının kıyamete kadar mübarek kılındığını hatırlatan Dinç, "Kudüs İslam Ümmetinin kalbinin attığı yer olduğu gibi izzeti ve namusudur. Eğer izzet ve namusumuz olan Kudüs, siyonist rejimin postalları altında çiğneniyorsa İslam ümmetinin kendi aralarındaki ihtilafları bir tarafa bırakması gerekir." diye belirtti.

Dinç "8-14 Mart arasında ilan edilen Dünya Kudüs Haftası'nın İslam ümmetine hayırlar getirmesini niyaz ediyor ve bu vesileyle Müslümanların Kudüs'ün işgal altında olduğunu unutmamalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Hüsamettin Bünül

"O kutsal beldeler Selahaddinleri, Ahmed Yasinleri ve Rantisileri bekliyor"

Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Hüsamettin Bünül ise "Her yıl idrak ettiğimiz Miraç Kandili'nde Resululullah aleyhiselatu vesselamın hatıralarıyla beraber ümmetin yarayan kanası Kudüs'ün de gündeme gelmesi aynı sürece denk geliyor. Kur'an-ı Kerim'de de belirtildiği üzere Kudüs, etrafı mübarek kılınmış beldedir. Bu mübarek belde bugün Yahudi çizmeleri altında ve ezilmekte olan Müslümanların kanlarıyla boyanmış durumdadır. O kutsal beldeler yine ümmet içinde Selahaddinleri, Abdulhamidleri, Fethi Şikakileri, Ahmed Yasinleri ve Rantisileri beklemektedir." dedi.

Bünül, "Maalesef ümmet bu kanayan yaramıza yeteri kadar eğilmemekte ve üstünde duramamaktadır. Bizler her vesileyle Müslümanlara bu kanayan yarayı hatırlatmak ve bunu gündeme getirmek için elimizden geleni yapacağız İnşallah. Bizler Kudüs'ün Müslümanların en önemli ve asıl meselesi olduğunu bütün dünya Müslümanlarına hatırlatacağız." şeklinde konuştu.

"Her vesileyle Kudüs meselesini gündemimize taşımalıyız"

Dünya Kudüs Haftası'nın önemine de değinen Bünül, "Bilindiği üzere 8-14 Mart Dünya Kudüs Haftası olarak idrak edilmektedir. Bizler de her vesileyle Kudüs meselesini gündemimize taşıyacağız. Müslümanlar her halükârda bu gündemi canlı tutmalı, sürekli konuşmalı ve hatırlatmalıdır." dedi.

İslam beldelerinin siyonis işgali altında olduğunun altını çizen Bünül, "Bugün Allah'ın evi işgal altında ve sahiplenme bekliyor. Her Müslüman evine sahip çıktığı gibi Allah'ın evine sahip çıkıldığı zaman Allah'ın izniyle Selahaddinlerin önümüze geçmesiyle Kudüs tekrardan azad olacaktır. Eğer bizler o beldelere sahip çıkmazsak asli görevlerimizden birini yerine getirmemiş olacağız ve Allah'ın huzuruna yüzü ak çıkamayacağız." ifadelerini kullandı.

Bünül, "Maalesef bugün bir avuç Yahudi orayı işgal etmiş ve adeta Müslümanlarla alay ediyorlar. İslam ümmetinin buna seyirci kalmaktan başka elinden bir şey gelmiyor gibi görünürken oysaki çok şeyler yapabileceğimizi biliyoruz. Rabbim bu önemli gün ve geceleri ümmetin tekrardan uyanışına, Kudüs'ün azad olmasına ve bu bilince sahip olabilmesine vesile kılsın." temennilerinde bulundu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir