• DOLAR 32.46
  • EURO 34.661
  • ALTIN 2395.009
  • ...
UMAD Başkanı Ekinci: Kudüs sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorunudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği (UMAD) Başkanı Abdulvahap Ekinci, "Dünya Kudüs Haftası" münasebetiyle İLKHA muhabirine verdiği demeçte, "büyük israil devleti" kurma hedefi olan siyonistlerin dünyayı ateş çemberine soktuğunu, bunun için Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorunu olduğunu söyledi.

Dünya Kudüs Haftası'nın ilan edilmesi için UMAD olarak aylar öncesinde bir altyapı çalışması yaptıklarını belirten Ekinci, "Takriben 5 ay önce Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili bin 300 akademisyen ve kanaat önderinin katıldığı bir program yapmıştık. O sempozyumda sonuç bildirgesi olarak özellikle 'Kudüs Haftası' diye bir haftanın Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde ilan edilmesine ilişkin bir tavsiye kararı almıştık. Bu kararı alırken aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı ile ciddi bir iletişim içerisine girdik. Netice itibarıyla hem Diyanet işleri Başkanlığı hem de uluslararası düzeyde âlim ve ilmi kuruluşları böyle bir haftayı ilan ettiler. Bu hafta çok önemli ve anlamlıdır. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanlar için çok mukaddestir." dedi.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorunudur"

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü aynı zamanda özgürlüğün kıblesi olarak da gördüğünü söyleyen Ekinci, "Dünyada yaşadığımız sıkıntıların, özellikle İslam âlemindeki ürkütücü ve üzücü tablonun arka planında yatan sebep siyonizmin Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı işgal altında tutmasıdır. Kendilerine göre Arz-ı Mev'ud olarak inandıkları Dicle ve Fırat arasında büyük israil devleti kurma hayalleri var. Bu hayalin gerçekleşmesi için maalesef dünyayı bir ateş çemberi içerisine soktular. Şunu bilmemiz gerekir ki, Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin Müslümanların sorunu olduğu kadar aynı zamanda tüm insanlığın da sorunudur." diye konuştu.

"Kudüs yılın her anında gündemde tutulmalı"

İster Müslüman ister gayrimüslim olsun insanlığın yaşadığı tüm sıkıntıların temelinde siyonizmin kötü emellerinin yattığını vurgulayan Ekinci, "Kudüs ve Mescid-i Aksa her Müslümanın, aynı zamanda dünyada huzur içerisinde yaşamayı hedefleyen her insanın sürekli gündeminde olmalıdır. Tek bir haftaya sıkıştırılmaması gereken çok önemli bir konudur. Yılın tüm haftalarına, tüm günlerine yansımasına vesile olabilecek ve insanlığın bu konu ile ilgili hassasiyetinin artması için böyle bir haftanın ilan edilmesi çok yerinde bir karardır. Bu hafta hem Türkiye'de hem de İslam âleminde, hatta Müslümanların azınlıkta olduğu ülkeler dâhil olmak üzere çok ciddi plan ve programlar yapılmış. UMAD olarak İslami ve insani STK'lar ile bu hafta ana gündem konusu olarak Kudüs'ün gündemde tutulması, bununla ilgili sempozyum ve toplantıların yapılması konusunda tavsiyelerde bulunarak bazı adımlar attık. Hafta sonuna kadar da bu adımları atmaya çalışacağız. Bu haftanın tüm insanlık için hayır ve saadete vesile olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimizin Cenab-ı Allah'a yükseldiği Mirac Kandili'nin idrak edileceğini hatırlatan Ekinci, bu gecenin insanlığın özgürlüğe, huzura, insanca yaşamasına vesile olması için hakkıyla ihya edilmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir