• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mersin`de iki metruk bina daha yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Akdeniz Belediyesi, kentin siluetini olumsuz yönde etkileyen, kent estetiğini bozan, madde bağımlılarının mesken edindiği ve aynı zamanda yıkılma tehlikesi nedeniyle can güvenliği için tehdit oluşturan binaların yıkım işlemlerini sürdürüyor.

 

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, son olarak Yenimahalle`de tek katlı, İhsaniye Mahallesinde iki katlı olmak üzere toplam iki adet binanın daha yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin talepleri ve mal sahiplerinin rızası ile işlemleri başlatan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yıkım öncesinde gerekli güvenlik önlemlerini aldılar. Önlemlerin alınmasının ve yolun yaya-araç trafiğine kapatılmasının ardından çalışmaya başlayan iş makineleri, her iki mahalledeki binaların yıkım işlemini kontrollü bir şekilde tamamladılar. Yıkım işlemi sonrasında oluşan moloz tabakası da, yine belediye ekipleri tarafından alındı. Metruk yapıların bulunduğu sokak sakinleri, yıkımı gerçekleştiren belediye ekiplerine teşekkür ettiler.

 

Metruk yapıların mahalle sakinlerinin huzurunu kaçıracak biçimde kullanılmasının, aynı zamanda can ve mal güvenliğini tehdit altında olmasına izin vermeyeceklerini belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, \"Yıkım işlemleri prosedürü, 3194 Sayılı İmar Kanununun 39`uncu madde hükümleri ile yürürlükteki diğer yasa ve yönetmeliklere göre gerçekleştiriyoruz. Fen İşleri ekiplerimiz, son olarak Yenimahalle 5331 Sokak ve İhsaniye Mahallesi 4902 Sokakta iki ayrı yıkım işlemi gerçekleştirdi. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğini bozan bu tür yapılarla ilgili şikâyet ve talepleri zaman kaybetmeden işleme alıyoruz. Halkımız, metruk binalarla ilgili her türlü konuda Fen İşleri Müdürlüğü`nün (238 79 54) ve (238 79 55) nolu telefonlarına yapabilirler\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir