• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal Papa'nın Irak ziyaretini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa İl İstişare Toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, kentte çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretleri kapsamında İlke Haber Ajansı Şanlıurfa Börosu'nu ziyaret eden Ünal, burada gündem ile ilgili İLKHA Şanlıurfa Temsilcisi Abdurahman Deniz Uğurlu, Doğru Haber Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Demir ve Şanlıurfa İLKHA Muhabiri Yaşar Aksoy ile görüştü.

Ünal, Papa'nın Irak ziyareti ve Şanlıurfa'daki temasları ile ilgili İLKHA'ya açıklamada bulundu.

"Papa'nın Irak ziyaretini algı oluşturmak amaçlı"

Katolik Hristiyanların lideri Papa Francis'in Irak ziyaretini değerlendiren Ünal, "Papa'nın bu dönemde Irak'ı ziyaret etmesinin hayırlı bir ziyaret olduğu kanısında değilim. Şu ana kadar ırak'ta bir buçuk milyona yakın Müslüman katledildi. Emperyalist devletler tarafından insanlar, evlerinden ve barklarından uzaklaştırıldı. Suriye'de yıllardır yaşanan iç savaşta mağdur olan milyonlarca insan var. Irak'ta, DEAŞ tarafından yıkılan camiler varken Papa gidiyor başka yerleri ziyaret ediyor ve başka konuları gündeme getiriyor. Papa'nın Irak ziyaretini algı oluşturmak amaçlı olduğu kanaatindeyim.  Bundan dolayı İslam aleminin uyanık olması gerekir. Müslümanlar birbirlerine düşmemelidir. " şeklinde konuştu.

"Papa her gittiği ülkede farklı bir algı oluşturmaya çalışıyor"

Papa'nın ziyaretinin olumlu bir sonuç vermeyeceğini ifade eden Ünal, "Papa'nın Türkiye ziyareti ile ilgili özellikle basına yansıyan bindiği araç konusu var. Papa, Türkiye'ye geldiği zaman 'Papa Reno'ya bindi' denilerek Diyanet İşleri Başkanı'nın bindiği araç tartışılır hale getirilmişti. Papa'yı Irak'ta görüyoruz,  Mercedes ile geziyor.  Demek ki Papa her gittiği ülkede farklı bir algı oluşturmaya çalışıyor. Papa, eğer ziyaret edecekse bu ziyareti bugün değil, dün Irak yok edilirken  yakılırken tarihi eserler, camiler, hastaneler hatta kiliseler yıkılırken bombalanırken  yapmalıydı.  Suriye'de o kadar tahribat varken Papa, bununla ilgili bir açıklama yapmalıydı. Bu sebeple bu ziyaretin nasıl ve ne şekilde gelişeceğini ilerki günlerde hep beraber görmüş olacağız.  Bizim düşüncemiz; bu ziyaretten olumlu bir sonuç çıkmayacaktır." diye konuştu.

"Ankara dışındaki geniş katılımlı toplantımızı Şanlıurfa'dan başlattık"

Şanlıurfa'daki temaslarına değinen Ünal, "Türkiye Kamu-Sen olarak Şanlıurfa'da şube başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve temsilcilerimiz ile Şanlıurfa İl İstişare Toplantısı yapmak için geldik. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalarımızın bazı genel başkanlarıyla toplantı icra ettik. Salgın sebebiyle mesafe ve maske tedbirlerine uyarak sınırlı sayıda bir toplantı gerçekleştirdik. Mart 2020 yılından itibaren salgın nedeniyle illerdeki toplantılara ara vermiştik. Bu sebeple geçtiğimiz hafta yeniden normalleşmeye başlayan ve 'mavi' alanda olan Şanlıurfa'da bir yıldır ilk defa Ankara dışındaki geniş katılımlı toplantımızı Şanlıurfa'dan başlatmış olduk." ifadelerini kullandı.

Şanlurfa'daki toplantılarında gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını vurgulayan Ünal, "Burada hem gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk hem de arkadaşlarımızın Şanlıurfa'daki yaşadıkları problemleri istişare ettik. Dün yapılan ziyaretimiz kapsamında Şanlıurfa Valimizi, İl Müftümüzü ve hastanemizin başhekimini ziyaret ettik. Ziyaretlerde hem istişarelerde bulunmuş olduk hem de Türkiye Kamu-Sen'in çalışmaları hakkında kısa bilgiler vermiş olduk. Bugünde Şanlıurfa İl Müftümüzü, ilçe müftülüklerimizi, çalışanlarımızı ve Vakıflar Müdürlüğümüzü çalışma ortamlarında ziyaret edip çalışmalar ile ilgili bilgiler verdik. Çalışanlarımızın sendikamızdan beklentilerini ve önümüzdeki dönem yapılacak toplu sözleşme ile ilgili görüşlerini, önerilerini aldık." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir