• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Umut Kapısı mültecilerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yaptığı yardım faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan mültecilere yardımda bulunmaya devam ediyor. Suriyeli mültecilere yaptıkları yardımlarla ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Genel Başkanı Sıddık Furkan, Suriyeli mültecilere yaklaşık 123 bin liralık yardımda bulunduklarını vurguladı.
 
Mülteciler mağdur durumda
Mardin`in Kızıltepe ilçesine sığınan perişan ve mağdur durumdaki Suriyeli mültecilere yardımda bulunduklarını belirten Furkan, "Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası aracılığıyla Suriyeli mültecilere 150 adet gıda paketi ve 23 bin liralık giyim eşyası dağıtıldı" dedi.
 
Muhtaçlara köprü olduk
Yardımları aksatmadan devam ettirmeye çalıştıklarını ifade eden Furkan, "Yardım çalışmalarımız devam etmekte. Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesindeki kamplarda kalan mültecilere Ensar-Der aracılığıyla 300 paket gıda kolisi ve yaklaşık 82 bin liralık giyim yardımında bulunduk" ifadelerini kullandı.
 
`Kampanya süremiz bir aydı`
Bir aylık süreç içerisinde Suriyeli mültecilere yaklaşık 123 bin liralık yardımda bulunduklarını söyleyen Furkan, "Diyarbakır valiliğinin bizlere verdiği süre bir aydı. Biz de bu kısa süre içerisinde yardım sever insanların desteğini de alarak en hızlı şekilde bu mazlum mültecilere ulaşmaya çalıştık.
 
Hayırseverlere teşekkür ediyoruz
Furkan son olarak, "Suriyeli mültecilere yardım etme konusunda bizleri yalnız bırakmayan tüm duyarlı hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Dileğimiz onların yaptıkları bu yardımların devam etmesi. Çünkü unutulmamalıdır ki yardıma muhtaç çok insan vardır. Bu muhtaçlar duyarlı insanlardan gelecek yardımlara ihtiyaç duymaktadır. Yüce Allah`ın, yardımda bulunan hayırseverlerin mükâfatlarını fazlasıyla vereceğinden şüphemiz yoktur" şeklinde konuştu.
(M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir