• DOLAR 34.493
  • EURO 36.254
  • ALTIN 2959.906
  • ...
Ağız Kokusuna Karşı Etkili Önlemler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Ağan’a göre alınacak basit önlemlerle ağız kokusunun önüne geçmek mümkün. Bu önlemler şu şekilde sıralanabilir;

DÜZENLİ DİŞ FIRÇALAMA

Dişler günde en az iki kez, ikişer dakika, diş etinden dişe doğru fırçalanmalı; ayrıca çürüklerin en çok olduğu diş araları diş ipi veya ara yüz fırçası ile temizlenmelidir. Şarjlı veya manuel fırçalarla dişlerin dile, damağa, yanağa bakan yüzeyleri ve çiğneyici yüzeyleri temizlenmelidir. 

DÜZENLİ DİŞ MUAYENESİ

Zamanında çekilmeyen 20 yaş dişleri, arka bölgede cep oluşumu ve kokuya neden olabilir. Dişlerdeki çapraşıklık ortodontik olarak düzeltilmez ise ağız bakımı zorlaşır. Dişlerin çürümesi ve dişeti hastalıklarının oluşumu kolaylaşır.

PROTEZLERİN TEMİZLENMESİ

Düzenli temizliği yapılmayan protez yüzeylerinde bakteri ve mantar birikimi olabilir. Yemek artıklarının yapışmasıyla kokuşma meydana gelebilir; bu nedenle protezler özel fırçalarla temizlenmeli, antiseptik solüsyonlarda saklanmalıdır. 

BOL SU TÜKETİMİ

Bol su içmek ağız kokusu ile mücadele etmekte faydalıdır. Ağız içindeki birikintilerin uzaklaştırılmasını sağlar ve ağız kuruluğunun önüne geçer.

TÜTÜN ÜRÜNLERİ VE ALKOLDEN UZAK DURMAK 

Ağan “Tütün ürünleri ve alkol genel sağlığı tehdit ettiği gibi ağız kokusuna da yol açar. Sigara ve alkolü bırakmak için onlarca sebebe ağız kokusu da eklenebilir. Sigara kullanımına bağlı ağızda eklentiler artar, tartar birikimi kolaylaşır. Sigara, diş eti hastalıklarının daha sinsi ilerlemesine neden olur. Tütün ve alkol kullanımı ağız kanserlerinin de en önemli nedenlerinden biridir.” diyor. 

SEBZE VE MEYVELERİN ISIRILARAK TÜKETİLMESİ 

Elma, havuç gibi yiyeceklerin ısırılarak tüketilmesi sırasında tükürük artışı artar ve diş yüzeyleri daha kolay temizlenmiş olur. Meyveleri ısırarak yemek, tükürük bezlerinin salgı üretimini aktive eder.

Bu haberler de ilginizi çekebilir