• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Helikopter kazası sonrası dünyadan taziye mesajları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Askeri helikopterin kazaya uğraması sonucu Türk askerlerinin şehit olması haberi beni derinden üzdü. Size, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk halkına, kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum. Allah rahmet eylesin." cümleleri ile taziyesini iletti.

Twitter hesabından Türkçe paylaştığı taziye mesajında İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, "Bitlis’te bir askeri helikopterin düştüğü ve 9 askerin şehit olduğu haberini büyük üzüntüyle aldım. Müttefikimiz Türkiye’nin acısını paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum." İfadeleri yer aldı.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise mesajında, "AB Türkiye Delegasyonu olarak, kazada yaşamını kaybedenlerin ailelerine, dostlarına ve Türkiye’ye en derin taziyelerimizi ifade ederken, yaralılara acil şifalar dileriz." ifadesini paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu hayatını kaybeden askerler için taziyede bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce paylaşılan mesajda, "ABD Büyükelçiliği olarak, #Bitlis’teki elim helikopter kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan Türk askerleri için en derin taziyelerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşır, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, sosyal medya hesabından, "Türkiye ordusuna ait helikopterin düşmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan acı hadise dolayısıyla Türkiye Devleti, halkına ve kederli ailelerine başsağlığı diler; Yüce Allah’tan hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara acil şifalar dilerim." sözleri ile taziye dileklerini iletti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha da, Twitter hesabından Türkçe paylaştığı mesajında hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğince Twitter hesabından yapılan paylaşımda, helikopter kazası haberinin acıyla öğrenildiği belirtilerek, "Bu üzücü anda Türk halkının yanındayız, hayatını yitirenlerin ailelerine kalben başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir