HÜDA PAR Ankara İl Başkanı'ndan AFAD ve Yeşilay'a ziyaret
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyetin, AFAD ve Yeşilay'ı ziyaretlerinde depreme hazırlık, afetler, bağımlılıkla mücadele ve maneviyat konusu konuşuldu.
HÜDA PAR heyetinin ilk ziyaret durağı Ankara İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü oldu. Karaarslan ve beraberindeki heyet burada AFAD Ankara İl Müdürü Soner Tüter tarafından karşılandı.
AFAD ziyaretinde, Ankara'nın olası deprem, sel, taşkın, YHT veya metro kazası senaryolarında AFAD'ın hazırlık durumu, TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) ve AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) uygulamaları hakkında konuşuldu.
AFAD'ın verdiği afet eğitimleri, yara satmaktan ziyade riski belirleyerek yapılması gerekenler üzerine bir konsept ile çalışıldığı belirtildi.
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan ve heyeti, ikinci ziyaretlerinde Yeşilay Ankara Şube Başkanı Doç. Dr. Mevlüt Karataş tarafından karşılandı.
Türkiye'nin ve Ankara'nın bağımlılık durumunun ne durumda olduğu, bağımlılığa iten sebepler ve çözüm yolları hakkında Karaarslan ile Karataş karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
Ferde, aileye, okula, STK'ya, devlete ve siyasi erklere düşen sorumluluklar ile ilgili konuların konuşulduğu ziyarette; tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı alanlarında Yeşilay'ın Milli Eğitim, Diyanet ve İç İşleri Bakanlığına verdiği farkındalık eğitimleri ele alındı.
Yeşilay Ankara Şube Başkanı Doç. Dr. Mevlüt Karataş, Yeşilay'a başvuranların "Bize maneviyat lazım, bizim maneviyatımız güçlü olsa biz bu zorluğu aşarız." diyen ve "Ben madde kullanıyorum ne yapmalıyım? Ben kumar bağımlısıyım kurtarın beni!' diyen kişilerin feryatlarına çare olmaya çalıştıklarını ifade etti.
HÜDA PAR olarak din, can, mal, akıl ve nesil emniyetinin koruması ve güvenceye alınması gerektiğine değinen Karaarslan, "Ülke gençliğinin korunması için siyasiler sanal gündemleri terk etmeli. Sorunlara kalıcı çözüm üretilmesi gerekir. Artan suç oranlarına binaen verilen cezalar caydırıcı olmadığı gibi maalesef cezaevlerine girenler suç konusunda profesyonelleşmeleri söz konusudur. Toplum olarak aile yapısının korunarak çözüme aileden başlanması gerekir. Rehberlik ve din eğitiminin niteliğinin daha da artırılarak işlenmesi gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)