• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Elibüyük: Kutuplaştırmayan dile ihtiyacımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye siyasetinin öne çıkan isimlerinden Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi dilinin naifliğinin günümüz siyasetçilerinde de olması gerektiği belirten Elibüyük, ülkenin selameti için birlikte çalışmaların yürütülmesi ve ikili çalışmalarda örnek olunması gerektiğini dile getirdi.

Elibüyük, "Genel merkez ve genel başkanlarımız düzeyinde de Ankara'da sağlıklı iletişim ve görüşmeler var. Hayırlara vesile olsun Rabbim yardımcınız olsun inşallah. Buraya gelmeden önce Erbakan hocanın kabrini ziyaret ettim. Erbakan hocanın siyaset diline ihtiyacımızın olduğunu fark ettim. Erbakan hoca bir İstanbul beyefendisiydi. Siyasette, kürsüde en hararetli tartışmalarda seviye düşürmeden çok farklı görüşteki insanlara esperide katarak tartışa biliyordu. Bir nezaket vardı o zamanlarda. 90'lı yıllarda siyaset arenasında değildik ama çocukluk yıllarımızdı. Hakikaten kutuplaştırmayan, ötekileştirmeyen bir siyaset anlayışı vardı. Bağırmadan da anlaşabiliriz. Konuşmakla bağırmayı birbirine karıştırıyoruz. Bağırdığımız zaman konuştuğumuzu zannediyoruz. Siyasetin kutuplaştığı bu dönemde buna daha çok ihtiyacımız var. Genel itibari ile üstten kullanılan ayrıştırıcı dil sokağa yansıdığı zaman çok daha farklı oluyor. "dedi.

"Birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız"

İyi fikirler ile güçlü ve sağlıklı bireylerin yetiştirilebileceğini belirten DEVA Partisi İstanbul İl Başkanını M. Gürol Ayan ise, "İyi fikirlerin kaybedeni olmadığı için bir masa etrafında oturup konuşmaya her zaman hazırız. Güçlü bireyler sağlıklı fikirler ancak bu şekilde olacak. İnsanların hür iradeleriyle birbirleri ile konuşabilmeleri hatta ülke yönetimine birlikte talip olmaları çok önemli. Asgari müşterekler bizleri her zaman birleştirir. Çok şükür ondan fazlasıyla var. Geleceğe umutla bakıyoruz hep beraber daha iyi bir Türkiye hayal ediyoruz. Bu ülkenin vatandaşları için düşünüyoruz. İyi ki varsınız iyi ki geldiniz teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ayan, "İnsanların toplum içerisinde birbirleri içerisindeki iletişimleri önemlidir. Liderler bazında düşünüldüğünde üstten dayatmacı bir dil kullanıldığında insanların örnek aldığı unutulmamalı. Çocuğa kadar yansıyor. Şimdi topumun her kademesinde şiddet var. Şiddet sarmalına dönmüş bir ülke. Bölerek siyaset yapma anlayışının bittiğini düşünüyoruz. Bunun karşılığı yok ancak bir yere kadar. Ancak kişisel egolar tatmin edilebilir. Birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız. Belki güzel bir örnek oluruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir