• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrenciler yüz yüze eğitime başlamanın sevincini yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 nedeniyle uzun bir süredir okullarından uzak kalan öğrenciler, bugün itibariyle okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8'inci ve 12'nci sınıflar 12 ay sonra okul kapılarını öğrencilere bugün yeniden açtı. Düşük ve orta riskli illerdeki ortaokullar ve liselerde de yüz yüze eğitime geçildi.

Yüz yüze eğitime geçme kararının ardından eğitime başlayan Siirt 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri, Covid-19 tedbirleri kapsamında sıralarında tek tek oturarak ve maske takarak derslerine başladı.

Bilal Kasım Altunç

"Sürekli bilgisayar ve telefonun başındaydık, günlerimiz çok verimsiz geçiyordu"

Okulların açılmasıyla duyduğu heyecanını paylaşan 12'nci sınıf öğrencisi Bilal Kasım Altunç, "Bugün duygularım çok güzel… Uzun bir aradan sonra arkadaşlarımı görmenin sevincini yaşıyorum. Uzaktan eğitim aldığımız için dışarı çıkmak ve arkadaşlarımızı görme fırsatımız olmuyordu. Sürekli bilgisayar ve telefonun başındaydık, günlerimiz çok verimsiz geçiyordu. Bugün okula gelmenin ve arkadaşlarıma kavuşmanın sevincini yaşıyorum." dedi.

Elif Toprakçı

"Salgın eğitim hayatımızı çok etkiledi"

Okullar açıldığı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Elif Toprakçı, "Salgın, eğitim hayatımızı çok etkiledi. Okulların açılmasından dolayı çok sevinçliyim, umarım bu salgın bir an önce biter, bugün okula geldik ve arkadaşlarımızla buluştuk, birbirimizi çok özlemiştik, hasret giderdik. Hocalarımızı da derslerimizi de çok özlemiştik." ifadelerini kullandı.

Sena Gündüz

"Eğitim uzun zamandır kapalıydı, açıldığı için çok mutluyum"

"Arkadaşlarıma kavuştum, mutluyum ama bir yandan da mutasyonlu virüs çıktığı için telaşlıyım." diyen Sena Gündüz, okulların bir daha kapanmasını istemediğini söyledi.

Geçen yıl vaka sayılarının artmasıyla okulların tekrar kapandığını hatırlatan Gündüz, "Arkadaşlarımızı çok özlemiştik, arkadaş ve hocalarımızla buluştuk. Eğitim uzun zamandır kapalıydı, açıldığı için çok mutluyum, umarım devam eder. Ama bir yandan da risk ve çok tehlike var, her an virüse yakalanma durumumuz var. Geçen sefer de okullar açıldığında Covid-19 vakaları arttı ve tekrar kapatmak zorunda kaldılar. Bu sefer öyle bir şeyin olmasını istemiyorum, evde eğitim çok sıkıcı geçiyordu, arkadaşlarımla bir arada olmadığım için odaklanamıyordum. Ortam çok farklı geliyordu, çalışıyordum ama ev kalabalık olduğu için anlama noktasında sıkıntı yaşıyordum." diye konuştu.

Dicle Nur Çakır

"Bir yanımız mutlu olsa da bir yanımız endişeli"

Okulların açılması nedeniyle çok mutlu olduğunu ama bir yandan da endişeleri olduğunu ifade eden Dicle Nur Çakır, duygularını şöyle paylaştı:

"Ne kadar mutlu olsak da endişeliyiz, bir yanımız mutlu olsa da bir yanımız endişeli, çünkü bulaştırma bakımından en riskli gruplar arasında yer alıyoruz. Şu anda okulda bize bulaşacak bir virüs ailemize de bulaşabilir, bu nedenle endişeliyim. Yüz yüze eğitimin başlamasını bir yandan istiyor ama bir yandan da korkuyordum. Sonuçta arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi gördük, kavuştuk. Biraz olsun sosyalleştik. Uzaktan eğitimde sıkıntı yaşayanlarımız oldu. Arkadaşlarım içerisinde köyde kalanlar var, telefon, internet yok, çok sıkıntı yaşadık." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir