• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
ABD'den Rusya'ya yaptırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CNN'in, Biden yönetiminden iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Biden yönetimi, Navalny'ın zehirlenmesi ve daha sonra tutuklanması sebebiyle Rusya'ya yaptırım hazırlığında.

Yetkililer, yaptırımların Avrupa Birliği ile koordineli bir şekilde uygulanacağını söylediler.

Bu yaptırımlar, Biden yönetimi tarafından Rusya'ya yüklenen ilk maliyetler olacak ve ileriye dönük olarak Moskova'ya yönelik politikalarının tonunu belirleyecektir. Zehirlenmeye karşı ceza vermeyi reddeden ve alçakça eylemleri nedeniyle doğrudan Rusya ile yüzleşmekten kaçınan Trump yönetiminin yaklaşımının da yanlış olduğunu söylediler.

Yetkililer, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi ve Amerikan resmi kurumlarına yönelik "Solarwinds" siber saldırısı konusunda da adımlar atabileceğini ifade etti.

17 OCAK'TA TUTUKLANMIŞTI
Rus muhalif Navalnıy, zehirlendiği iddiasıyla Berlin'de tedavi gördükten sonra 17 Ocak'ta Moskova'ya dönüşünde havaalanında tutuklanmıştı.

Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebi üzerine, 2 Şubat'ta Moskova Şehir Mahkemesinde, Navalnıy aleyhinde açılan dava sonuçlanmış, Navalnıy'ın geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezası, adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevrilmişti. Mahkeme, önceden ev hapsinde geçirdiği 10 aylık süreyi hesaba katarak Navalnıy'ın kalan cezasını hapishanede geçirmesine karar vermişti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 16 Şubat'ta Navalnıy'ın derhal serbest bırakılması için Rusya'ya geçici tedbir aldığını bildirmeye karar vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir