• DOLAR 34.281
  • EURO 37.293
  • ALTIN 3006.459
  • ...
`İslamiyet kadını, erkeğin baş tacı yapmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Kamu hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Hastaneleri, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte İslam Dini`nin kadına verdiği önem ön planda tutuldu.
 
Kalabalık bir davetli topluluğunun yanısıra, doktorlar, sağlık çalışanları, ve yaklaşık 450 bayan personelin katıldığı toplantıda, konuklara çeşitli ikramlar yapılırken, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşmalar yapıldı.
 
Etkinliğe ayrıca Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bahri Çakabey, Başhekim Yardıcıları Dr.Serdar Yıldırım,Dr Cebrail Sınır, Hastane Müdürü Süleyman Demir, sağlık Otelcilik Hizmetleri Müdürü Abdülkadir Kurşun, Kamu Hastaneleri Dairesi Tıbbi Hizmetler Başkanı Ali Güneş ve Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam A.B.D. Prof. Dr. Yener Öztürk de katıldı.
 
Başhemşire Emine Güzen, "Kadınlarımızın sorunlarının daha yoğun bir şekilde gündeme gelmesine vesile olan 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum, diye başladığı "Kadınların ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığı hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir" ifadelerine yer verdi.
 
Daha sonra söz alan Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Daire Başkanı Av. Ramazan Can, "Böylesi özel bir günde bütün kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.
 
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam A.B.D. Prof. Dr. Yener Öztürk. ise `İslam`da Kadının Yeri` konusunda bir açıklama yaptı.İslam Dini`nin kadına büyük önem verdiğini belirten Öztürk daha sonra "Son Din İslam Dini, tabiri caizse ilahi bir proğramdır. Bu pragramın, iyi bir insan yetiştirmek için dizayn edilmiştir. Evet, yaratılan her bir insan potansiyel olarak içerisinde her türlü güzellikleri çekirdek mahiyetinde duyguları taşır. Bu ulvi duyguları açacak, inkişad ettirecek olanda yüce Dinimizdir. Çekirdek, tek başına açılmaz. Çiçek, veya ağaç olmalı. Toprakla münasebeti kurulduğu zaman çekirdek çatlar, yeşerir ve kendisinden beklenen neticeyi verir. Çekirdek ve toprak arasındaki bağ münasebeti neyse insanoğlunun tabiatı dini ifadesiyle din arasındaki ilişki irtibatta odur. Yüce Dinimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok mesuliyet yüklemiştir. İslamiyet kadını, erkeğin baştacı yapmıştır" diyerek İslam`ın kadına verdiği önemi vurguladı.
 
İl dışında `da olduğu için etkinliğe katılamayan KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Kadınlarımız bizin için çok önemli bir değer ifade etmektedir. Yüce Dinimiz kadınları, başımızın tacı yapmıştır. Kadın, yaşadığı toplumun huzur ve mutluluğu, nesillerini devam ettirmeleri için Yüce Allah tarafından verilmiş bir nimet olarak görülmelidir. İyi eğitilmiş kadınların, çocuklarına güzel değerleri benimsetip, manevi duygularla donatıp hayata hazırlamaları, toplum katmanlarında güven huzur ve kardeşlik duygularının yeşermesine, ülkemizin kalkınmasına önemli derecede katkı sağlayacağı gerçeği görmezlikten gelinemez. Dinimiz, `Cennet Anaların Ayakları Altındadır` buyruğuyla, kadınları nasıl ulvi bir makama oturttuğunu gözler önüne sermektedir. Dolayısıyla hepimizin asli görevlerinden biri, kadınlarımıza daha mutlu ve müreffeh bir hayat tanzim edebilmek için gayret göstermek olmalıdır.14 Asırdan bu yanadır bizleri şereflendiren Yüce Kitabımız Kur`an-ı Kerim`de kadın hakları ile ilgili bir çok sureler mevcuttur. Kadınlarmız, bir evlat olarak, Anne olarak ve eş olarak, hayatı boyunca ailesi için büyük fedakârlıklar yapmakta ve adeta kendi hayatını, ailesine adamaktadır. Böylesine ulvi bir misyon üstlenen kadınlarımızı, başımızın tacı etmemiz gerektiğini düşünüyorum."
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir