• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Mescidi Aksa ihmale gelmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Kayalıpark meydanında bir araya gelen Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 287. hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Gündemdeki konuların değerlendirildiği açıklamada Mescidi Aksanın kadim tarihinde yine değişen hiçbir şey olmadığına dikkat çekildi. İsra süresi birinci ayetin mealinin okunduğu açıklamayı platform adına Yakup Kılıç Yaptı.

 

`Harem bölgesi yine feryatlara, figanlara sahne oluyor`
Mazlumiyetin ve masumiyetin sembolü haline gelen Mescidi Aksanın kadim tarihinde değişen hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Yakup Kılıç, \"Mazlumiyetin ve masumiyetin sembolü haline gelen Mescidi Aksa`nın kadim tarihinde yine değişen hiçbir şey yok. Yine mukaddes çevresi gözyaşları ile ıslanıyor, yine harem bölgesi feryatlara, figanlara sahne oluyor. Lanetli bir itikadın temsilcileri Siyonist Yahudiler, necis ayakları, neces varlıkları ile mutahhar Mescidi Aksa`mızı kirletiyorlar\" dedi.

 

`İsrail`in cüretkarlığı ümmetin suskunluğundandır`
Ümmetin bölünmüşlük görüntüsü vermesinin ve suskunluğunun İsrail`i cüretlendirdiğini söyleyen Kılıç, \"Kudüs-ü Şerif`te varlıkları bile haram olan bu işgalci, melun topluluğun Mescidi Aksa`nın haremine, avlusuna girmeleri hatta Kubbetüs sahra mescidine hücum etmeleri büyük bir cüret olmuştur. Onların bu cüretkârlığının sebebi Ümmetin suskunluğudur. Ümmetin bölünmüşlük görüntüsü vermesi, iç savaşlarla uğraşması, mezhep ve anlayış çatışmalarına gidiyor olması işgalci İsrail rejimini ve onun cani askerlerini cüretlendiren unsurların en başında gelmektedir\" ifadelerini kullandı.

 

Mescidi Aksaya sahip çıkmak imanımızın bir gereğidir
Mescidi Aksanın işgali meselesinin siyasal bir mesele olmadığını, aksine iman meselesi olduğunu belirten Kılıç, \"Mescidi Aksanın işgal meselesi, siyasal bir mesele değildir. Bölgesel, etnik, ekonomik olarakta değerlendirilemez. Mescidi Aksa, Filistin davasından, Gazze`nin işgalinden, ambargodan, insanların açlıktan ölmelerinden daha öncelikli bir konudur. Mescidi Aksa Namaz Gibidir. Oruç Gibidir. O dinin asıllarındandır. Onun İhmali diğer İbadetlerin İhmali Gibidir. O`nun avlusuna atılmış bir zalim adımı, bir bölgenin işgalinin tamamından daha büyüktür. Ona karşı yapılmış bir saldırı, binlerce insanın katledilmesinden daha önceliklidir\" şeklinde konuştu.

 

Müslüman kamuoyunu, Mescidi Aksa`yı birincil kaygıları haline getirmeye davet eden Kılıç, \" Müslüman kamuoyunu ve ümmetin izzetli evlatlarını içlerinde bulundukları hali düzeltmeye, Mescidi Aksa`yı tekrar birincil kaygıları haline getirmeye davet ediyoruz. Hiçbir Siyasal ve konjüktürel şart Mescidi Aksanın ve Kudsü Şerif`in ihmalini gerektirecek kadar önemli değildir\" dedi. (M.Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir