• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Yerde bulduğu paranın sahibini arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde bir çocuğun yerde bulduğu parayı kendisine teslim ettiğini söyleyen esnaf Murat Cengiz Elgin, paranın sahibini bulmak için çevredeki esnafı gezerek kamera kayıtlarını incelediğini, ancak şu ana kadar bir ize rastlayamadığını söyledi.

 

Paranın sahibine bu kez basın yoluyla ulaşmayı denediğini kaydeden Elgin, İLKHA muhabirlerine, paranın sahibinin kendisine ulaşmasını ümit ettiğini söyledi.

Yaklaşık 3-4 gün önce iş yerinin önünde çalışırken küçük bir çocuğun heyecanla yanına gelip caddenin ilerisinde yerde bir miktar para gördüğünü ama almadığını belirten Elgin, çocukla birlikte paranın olduğu yere gidip yerden parayı alarak tekrar iş yerine döndüğünü söyledi.

Parayı sadece kendisi ve küçük çocuğun gördüğünü ve bu yüzden çocuğu da şahit tutarak parayı sayıp muhafaza ettiğini belirten Elgin, "Buradaki düşüncem paranın miktarını çocuğun da bilmesidir. Olurda yarın öbür gün biri çıkar 'benim param bu kadardı diyebilir' düşüncesiyle yerde bulduğumuz paranın miktarıyla tutmaz diye çocuğun yanında bu paranın miktarını saydım." ifadelerini kullandı.

"Karakola, çevrede bulunan esnafa ve sosyal medyada yerde para bulduğumu duyurdum"

Parayı saydıktan sonra kendi çapında araştırma içine girdiğini söyleyen Elgin, "Civarımızda bulunan bütün esnafların hepsine tembihledik ve artık herkes benim bir miktar para bulduğumu biliyor. Bu araştırmalarımı biraz daha da genişleterek iş yerimin karşısında bulunan Endüstri Meslek Lisesi'nde bulunan kamera kayıtlarına parayı düşüren vatandaşı görebilme ihtimaline karşı baktık. Fakat ne yazık ki kameranın açısı belli bir yere kadar gösteriyor. Ama parayı bulduğumuz yeri gösteremiyordu." şeklinde konuştu.

Paranın sahibine ulaşmak için Huzurevleri Polis Karakolu'na da durumu bildirdiğini belirten Elgin, sosyal medya üzerinden de geniş çaplı bir ilan verdiğini de ekledi.

Daha önce bu gibi durumlarda parayı teslim edenlere anlam veremediğini söyleyen Elgin, yaşamış olduğu durum ile birlikte meselenin vicdan olduğunu ve o duyarlı insanlara hak vermeye başladığını söyledi.

Elgin, “Daha önceden arkadaşlarla bunun muhabbetini falan yapmıştık. Çevreden filan kişi parayı buldu da götürdü teslim etti gibi haberleri duyuyordum. Bu insanlara farklı bir gözle bakıyordum ve buldukları parayı teslim etmelerine anlam veremiyordum. Meğerse aslında öyle değilmiş. Demek ki bu parayı götürüp de teslim eden insanlar da vicdan bastığından dolayı götürüp teslim ediyormuş. Bende de bu vicdan rahatsızlığı söz konusu oldu." dedi.

“Bana ait olmayan parayı kullanıp çoluk çocuğumun boğazından geçirtmem”

Yerde bulduğu paranın emekli bir insanın maaşı veya borç sahibi birinin olabileceğini aktaran Elgin, parayı olabildiğince erken bir zaman diliminde sahibine teslim etmek istediğini belirtti.

Kendisine ait olmayan parayı harcamak istemediğine vurgu yapan Elgin, "Bana ait olmayan bir parayı ben kullanmam. Çünkü bu bana ait olmayan para çoluk çocuğumun boğazından geçer." dedi.

Elgin, paranın sahibinin İLKHA aracılığıyla ya da verdiği açık adresinden kendisine ulaşabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Adresimi verme konusunda reklam olmaması için tereddütte kalmıştım ama bu para yerine ulaşacaksa kimi ne diyeceği umurumda değil, Mezopotamya Ahşap Tasarım da ahşap ustasıyım. İsteyen reklam olarak anlasın, isteyen insanlık vazifesini yerine getiren bir vatandaş olarak anlasın hiç önemli değil. İLKHA'dan da telefon numarama ulaşabilirler. Yeter ki bu parayı sahibine teslim edelim. Bende rahat edeyim, paranın sahibi de rahat etsin.”  (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir